Bryn grytbitarna så de får färg och gör detsamma med löken, häll över i lergrytan (som legat i vatten i 30 min) och blanda ner kryddorna och den finhackade vitlöken och blanda väl. 2 vitlöksklyftor
Pressa i vitlöken och lägg i lagerbladen. 2 st vitlöksklyftor. 2 st gula lökar 400 g grytbitar av nöt 4 st potatisar 1 st röd paprika 1 st grön paprika 1 st röd chilipeppar ( eller 1 tsk chiliflakes ) 2 st vitlöksklyftor 3 st lagerblad 1 burk krossade tomater, 400 g 2 msk tomatpuré 1 tsk socker Salt Peppar 2 ½ msk paprikapulver 1 dl vatten 3 dl rött vin 1-2 msk kalvfond
Rör ihop buljong, vitlök och tomatpuré och ev. Varva potatis, lök , grönsaker och kryddor i lergrytan. Lägg lergrytan i blöt i kallt vatten minst 15 munuter. Ta ut och ställ lergrytan på ett underlag och låt vila ca 10 minuter. 1 krossad vitlöksklyfta
Pressa i vitlöken. Börja med att lägga lergrytan i blöt i minst 15 minuter. 2 vitlöksklyftor. Skåra falukorven i skivor ca 3 cm som håller ihop för att stoppa i äppelskivor, ungefär 5-10 mm tjocka