Lergryta vinäger recept

Lchf Kycklingfilé i lergryta

Lchf Kycklingfilé i lergryta

Lägg ner filéerna i grytan häll över olja, vinäger och kryddan. Idag åkte lergrytan fram igen, och laddades med kycklingfiléer
Oxbringa i crock pot eller lergryta

Oxbringa i crock pot eller lergryta

Blanda samman ketchup, chilisås, socker, vinäger, Worcestershiresås, rökarom och senapspulver och häll det över köttet i grytan
Pulled älg

Pulled älg

Jag tog inte så jättemycket olivolja, soya och vinäger för det blir så mycket vätska när man gör i lergryta
Skånsk/Småländsk ärtsoppa.

Skånsk/Småländsk ärtsoppa.

a deras fräcka ketchuppump och ett väldigt snyggt set till olja/vinäger som vi klickat hem idag. Småländsk/Skånsk ärtsoppa i lergryta    (till en 3-liters gryta)3 dl gula ärtor1 gul lök½ tsk mejram1 tsk timjan1 liter vatten½ kg rimmad sidfläskLägg ärtorna i blöt över natten med2 tsk salt/liter vatten. Lägg lergrytan i vatten minst 15 minuter innan den ska användas
Lergrytekyckling med cider och dragon

Lergrytekyckling med cider och dragon

Om du har en gammal lergryta som ligger och skräpar i någon dunkel källare därhemma, så är det hög tid att damma av den
Kyckling Tajine Marrakesh

Kyckling Tajine Marrakesh

Blötlägg en lergryta. Rikligt med olivolja och därefter en lagom skvätt vinäger. Lägg allt i lergrytan. äppelcidervinäger
En svans i grytan!

En svans i grytan!

Vi kan numera svara JA på den frågan eftersom vi la en styck svans i vår lergryta igår. Tillsätt kryddor, vatten, vin och vinäger
Pulled chicken

Pulled chicken

Lägg de tinade filéerna i en ugnsfast form, helst lergryta. Värm vinäger, socker och vatten i en kastrull
Boeuf Bourguignon (köttgryta)

Boeuf Bourguignon (köttgryta)

Slå rödvinslöken över köttet i en lergryta. Smaka av med nyplockad timjan, lite sherryvinäger, salt och långpeppar
Italiensk lax

Italiensk lax

Nu är det snart dags för oss att inta kvällens middag som har tillagats i lergryta av Håkan i eftermiddag, gott doftar det i hela lägenheten
Vilt i lergryta

Vilt i lergryta

Blanda puré, vinäger, enbär, vitpeppar och olja till en marinad och lägg i en plastpåse. Låt lergrytan ligga i blöt några timmar innan den används