Lägg köttet i lergrytan tillsammans med lök, morötter och vitlök. Strö över hackad persilja och servera med exempelvis klyftpotatis, sallad, smörstekt svamp och en sås som man gör av den mustiga skyn i lergrytan
Skär aubergin i tärningar och stek i olivolja så de börjar få färg och blanda ner dessa med de passerade tomaterna och späd på vatten så det täcker och lite till (eftersom det dunstar) Smaka av och krydda eventuellt mer
Jag lagade steken i lergryta vilket jag tycker blir både gott och smidigt då den sköter sig själv. Lägg det i botten på en blötlagd lergryta och en skvätt vatten
Repar upp steken med en gaffel. Lägger karrén i en lergryta och sätter på ugnen på 80 grader i 12 timmar. Jag lägger köttet i en fryspåse och blandar med 1 dl hoisinsås och 1 dl sötsursås eventuellt lite peppar, salt och kajennpeppar och pressad vitlök. 2 pressade vitlöksklyftor. 1 msk vitlökspulver
Stek på de grovt hackade äpplena och löken, med curry i smör. Omkring kycklingen stoppar jag grovt skurna skivor eller klyftor av gul lök, vitlök och grovt hackad gräslök
Jag tror det kan funka med en liten lergryta också, men det har jag inte testat. Inspirerad av en blick på min älsklingsgryta beslöt jag att göra en grytstek
Stek sedan i smör tills det blivit gyllene men utan att bränna. Hacka lök, vitlök, rotselleri fint. Klyfta löken och grovhacka vitlöken, lägg sedan runt köttet