Jag lagade steken i lergryta vilket jag tycker blir både gott och smidigt då den sköter sig själv. Lägg det i botten på en blötlagd lergryta och en skvätt vatten
Hetta upp rapsolja och smör i en stekpanna och bryn köttet i omgångar på mycket hög värme. Tillsätt vin, tomatpuré, salt, peppar, timjan, lagerblad och smula i oxbuljongtärningen
Stek köttet i smör tillsammans med salt och peppar. Att laga den i lergrytan blir så gott och mört tycker jag, men vill man går det lika bra i en gryta på spisen också
Hittade ett smarrigt recept på en italiensk lergryta i en gammal tidning, efter lite uppdatering av receptet kommer nu en riktigt smarrig bjudrätt som innehåller massa smaskens
Igår åkte en lammstek in i lergryta tillsammans med lite lök och morrötter i botten. på det lammsteken som hade blivit marinerad med olivolja, svartpeppar, rivet citron, saften från en halv citron, timjan, tre vitlökslkyftor i skivor samt lite dillfrö
Min fisksoppa med curry, Chili con carne, Köttfärslimpa med tacosmak, Ugnspannkaka med kassler, Krämig kycklinggratäng med ris, Blodpudding, och stek i lergryta
Lergrytan har äntligen börjat komma tillbaka i igen och kommentarer känns nästan överflödiga när man ska försöka beskriva hur stor skillnaden blir med en kyckling stekt i lergryta mot att bara steka den i ugn i en vanlig form
Servera den gärna med mörkbräserad steklök, sidfläsk och en len och god jordärtskockspuré. Tillsätt vin, tomatpuré, salt, peppar, timjan och smula i oxbuljongtärningen
Efter kalaset åt vi kalvstek, stekt långsamt i lergryta och med dofter av timjan och lök. Stek är torrt och segt säger maken, eller sa innan han smakade stek i lergryta
Färsk timjan. Idag bjöd vi svärmor på Lammstek gjord i Lergryta och Råstekt mandelpotatis. Annars var det smidigt att laga i Lergrytan och smaken blev ju bra