11 ½ kg stek av bog eller lamm. 11 tsk rosmarin. (tog med chili smak) 1 ½ kg stek av bog eller lamm 1 tsk salt 1 krm svart peppar 1 tsk rosmarin ½ - 1 buljongtärning1* Lägg grytan i vatten 10-15 minuter 2* Skala lök potatis skär i klyftor. 6* ta upp steken skär skivor lägg åter i grytan
Om du inte har en lergryta så skaffa en. Krydda steken ordentligt runt om och lägg påmgrönsakerna. Börja med att lägga lergrytan i kallt vatten minst 20 minuter. Skinkstek ca 1,5 kilo. 1 kvist rosmarin. 1 kvist rosmarin
Jag lagade steken i lergryta vilket jag tycker blir både gott och smidigt då den sköter sig själv. Lägg det i botten på en blötlagd lergryta och en skvätt vatten
Gnid in kycklingbitarna i rosmarin, vitpeppar, salt, soja och olja. Stek i cirka 1,5 timmar. 8 små gula steklökar eller schalottenlökar. 0,5 tsk rosmarin
Stek köttet i smör tillsammans med salt och peppar. Att laga den i lergrytan blir så gott och mört tycker jag, men vill man går det lika bra i en gryta på spisen också
Jag tror det kan funka med en liten lergryta också, men det har jag inte testat. Inspirerad av en blick på min älsklingsgryta beslöt jag att göra en grytstek
Strö över rosmarin, svartpeppar och salt. Det är mycket enkelt att få till en middag för fyra personer i ett och samma kärl om man använder en lergryta
Lägg lammsteken i en plastpåse och häll på marinaden. Ta upp steken och skär i rejäla skivor. Blötlägg en lergryta i kallt vatten i minst 30 minuter. Lägg i lammsteken, den klyftade löken och marinaden och ställ in i ugnen i 80 gr. Servera med kokt potatis, tzatziki, skivad rödlök, tomater, oliver och fetaost 1 kg lammstek. 4 kvistar rosmarin
Mat som tillagats i lergryta blir oftast ganska färglös. När det återstår ca en halvtimme av stektiden strimlar man vitkålen, skär löken i tunna skivor, skalar och river ingefäran
Blanda innehållet i stekpannan med kycklingen och lägg ner i den avtorkade lergrytan. Hetta upp rapsolja och smör och bryn kycklingen runt om på hög värme i en stor stekpanna