Skär aubergin i tärningar och stek i olivolja så de börjar få färg och blanda ner dessa med de passerade tomaterna och späd på vatten så det täcker och lite till (eftersom det dunstar) Smaka av och krydda eventuellt mer
Jag använde lergryta, enligt Linda funkar det med gjutjärn med. ½ dl olivolja. skinkstek av gris½ dl olivolja½ dl ketchup1 msk rödvinvinäger2 msk farinsocker1 msk brynt lökfond1 tsk harissapasta4 vitlöksklyftor, pressade1 tsk spiskummin1 msk grillkryddasalt och pepparkrydda eller nymalen svartpepparSätt ugnen på 125°. Stek i ugnen 6-7 timmar
Jag tror det kan funka med en liten lergryta också, men det har jag inte testat. Inspirerad av en blick på min älsklingsgryta beslöt jag att göra en grytstek
Igår åkte en lammstek in i lergryta tillsammans med lite lök och morrötter i botten. på det lammsteken som hade blivit marinerad med olivolja, svartpeppar, rivet citron, saften från en halv citron, timjan, tre vitlökslkyftor i skivor samt lite dillfrö
Lägg över kycklingen i en lergryta. Stek resten av kantarellerna och blanda med finstrimlade sockerärter, mynta, finskurna ärtskott, finhackad scharlottenlök, citronskal, juice och olivolja
Salta och peppra köttet rejält och lägg det i en lergryta eller gryta med lock som tåler värme. Stek dem i smör i stekpanna tills det blivit gyllengult
Använd stektermometer för att få önskad temperatur på köttet. Lägg köttet i en lergryta (som legat i blöt minst 15 minuter) och häll över all marinad. Ta ut köttet och låt det vila i lergrytan i 15 minuter
Blanda innehållet i stekpannan med buljongen och häll i lite av blandningen i botten på lergrytan. Bryn den runt om i rapsolja i en stekpanna, ta upp och lägg åt sidan
Blanda innehållet i stekpannan med kycklingen och lägg ner i den avtorkade lergrytan. Hetta upp rapsolja och smör och bryn kycklingen runt om på hög värme i en stor stekpanna