Klyfta lök, äpple och dela moroten på mitten och lägg ner i grytan tillsammans med lagerblad. Gnid in köttet ned kryddorna och lägg sedan ner den i den blötlagda lergrytan
2* Skala lök potatis skär i klyftor. 3*Lägg potatisen i botten sen lök häll över tomatkrossen smula buljongtärningen över. 6* ta upp steken skär skivor lägg åter i grytan. 2 gula lökar. 1 ½ kg stek av bog eller lamm
Lägg köttet i lergrytan tillsammans med lök, morötter och vitlök. Skala och dela lökarna i fyra klyftor, tvätta och skär morötterna i fem centimeter långa bitar
12 gula lökar. 11 ½ kg stek av bog eller lamm. 18 - 10 potatisar 2 gula lökar 1 burk / tetra krossade tomater. (tog med chili smak) 1 ½ kg stek av bog eller lamm 1 tsk salt 1 krm svart peppar 1 tsk rosmarin ½ - 1 buljongtärning1* Lägg grytan i vatten 10-15 minuter 2* Skala lök potatis skär i klyftor. 3*Lägg potatisen i botten sen lök häll över tomatkrossen smula buljongtärningen över. 6* ta upp steken skär skivor lägg åter i grytan
Klyfta lök, äpple och dela moroten på mitten och lägg ner i grytan tillsammans med lagerblad. Tag ut steken ur ugnen och skiva upp och lägg i uppläggningsfat med höga kanter
Om du inte har en lergryta så skaffa en. Krydda steken ordentligt runt om och lägg påmgrönsakerna. Börja med att lägga lergrytan i kallt vatten minst 20 minuter. Skinkstek ca 1,5 kilo. 2 gula lökar. 2 gula lökar
Klyfta lök, äpple och dela moroten på mitten och lägg ner i grytan tillsammans med lagerblad. Gnid in köttet med kryddorna och lägg sedan ner i den blötlagda lergrytan
Skär aubergin i tärningar och stek i olivolja så de börjar få färg och blanda ner dessa med de passerade tomaterna och späd på vatten så det täcker och lite till (eftersom det dunstar) Smaka av och krydda eventuellt mer
Stek svampen i smör och pressa över en vitlöksklyfta. Ta upp löken och låt rinna av. Middagen var vällagad och bestod av hel kyckling i lergryta serverad med en höstinspirerad matvetesallad
Jag gillar verkligen min lergryta så smidigt och gott. Häll över i lergrytan. 600 gram lövbiff i strimlor2 morötter i slantar1 purjolök i skivor2 hackade vitlöksklyftor2 msk gul curry1 tsk sambal oelek1 hackad röd chili1 msk japansk soja2,5 dl grädde1,5 dl mjölk1,5 dl vatten1 köttbuljongtärningsalt svartpepparsmör till stekningenLägglergrytan i vatten i 20-30 minuter innan den ska användas. Stek kött salta peppra och lök chili och purjo och strö över curryn och fräs men i 2 minuter. 1 purjolök i skivor. 2 hackade vitlöksklyftor
Låt smeten stå och dra sig en stund medan du pysslar och värmer på smör i ett stekjärn, gör jättestora köttbullar och platta till, stek på båda sidor tills fått färg
1) Lägg lergrytan i blöt 15-30 minuter. 2) Skära steken i bitar och bryna köttet i fett så de får lite färg, salta och peppra. 4) Skala och skär potatis, morötter och löken i bitar. 400 g Älgstek. 1 Lök