Gnid in köttet ned kryddorna och lägg sedan ner den i den blötlagda lergrytan. Tag ut steken ur ugnen och skiva upp och lägg i uppläggningsfat med höga kanter
Gnid in köttet med kryddorna och lägg sedan ner i den blötlagda lergrytan. Tag ut steken ur ugnen och skiva upp och lägg i uppläggningsfat med höga kanter
Skär aubergin i tärningar och stek i olivolja så de börjar få färg och blanda ner dessa med de passerade tomaterna och späd på vatten så det täcker och lite till (eftersom det dunstar) Smaka av och krydda eventuellt mer
Om du har tryckkokare eller lergryta passar de utmärkt att använda till det här receptet. Bryn smör i en stekpanna, tillsätt kött i omgångar och stek tills det är gyllene, strö på chili och mjöl
Använd stektermometer för att få önskad temperatur på köttet. Lägg köttet i en lergryta (som legat i blöt minst 15 minuter) och häll över all marinad. Ta ut köttet och låt det vila i lergrytan i 15 minuter
Dela ca 500-600g högrev i bitar och blanchera dem. Hetta upp lite olja i botten på en gryta och stek sedan 2-3 msk chilibönsås ett slag och släng sedan i en eller flera av dessa. Gör kokningen i lergryta i ugn (150 grader C blir bra)
Har man lyckan att äga en lergryta kanske man gör en sagolik lammstek med timjan och vitlök medan man tar en tupplur på soffan eller som vi i helgen tog en tur till badhuset medan steken sakta sakta kokade i ugnen
Stekta körsbärstomater med Halloumitärningar (recept). Den här rätten har fått en "Colombian Style", högrevet har fått smak av Kaffestout från Helsingborgs Bryggeri och chili och salsan som är
Om du har tryckkokare eller lergryta passar de utmärkt att använda till det här receptet. Bryn smör i en stekpanna, tillsätt kött i omgångar och stek tills det är gyllene, strö på chili och mjöl