Jag lagade steken i lergryta vilket jag tycker blir både gott och smidigt då den sköter sig själv. Lägg det i botten på en blötlagd lergryta och en skvätt vatten
Om du har tryckkokare eller lergryta passar de utmärkt att använda till det här receptet. Bryn smör i en stekpanna, tillsätt kött i omgångar och stek tills det är gyllene, strö på chili och mjöl
Igår åkte en lammstek in i lergryta tillsammans med lite lök och morrötter i botten. på det lammsteken som hade blivit marinerad med olivolja, svartpeppar, rivet citron, saften från en halv citron, timjan, tre vitlökslkyftor i skivor samt lite dillfrö
apelsinskivorLägg lergrytan i kallt vatten, även locket. Leran suger åt sig vatten och vid ugnsstekningen avger den fuktighet åt rätten, som därigenom blir extra saftig och god
Lägg över kycklingen i en lergryta. Stek resten av kantarellerna och blanda med finstrimlade sockerärter, mynta, finskurna ärtskott, finhackad scharlottenlök, citronskal, juice och olivolja
Ställ in i ugnen och låt stå tills kycklingen är genomstekt, ca. Vi lagade fiskburgare med paleobröd, cole slaw, avokadoröra, citronmajonnäs, gurka, tomat och sallad
Lergrytan har äntligen börjat komma tillbaka i igen och kommentarer känns nästan överflödiga när man ska försöka beskriva hur stor skillnaden blir med en kyckling stekt i lergryta mot att bara steka den i ugn i en vanlig form
Blanda innehållet i stekpannan med buljongen och häll i lite av blandningen i botten på lergrytan. Bryn den runt om i rapsolja i en stekpanna, ta upp och lägg åt sidan
Sen skårar jag kycklingen och kryddar rikligt med samma kryddor över hela kycklingen (plus pressar lite citron om man vill) och lägger sen i den blöta lergrytan