Lergryta russin recept

Fruktfylld kyckling i lergryta

Fruktfylld kyckling i lergryta

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 1 st hel kyckling , stor 4 st vitlöksklyfta(or) 1 st chilipeppar , finhackad 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 krm gurkmeja 1 krm ingefära 1 krm koriander 0,5 krm kardemumma 0,5 krm kanel Till fyllning 15 st katrinplommon 0,5 dl russin , (100 g) 0,5 dl zereshk , (persiska berberisbär) alt torkade lingon, körsbär 4 st torkade fikon 3 st dadlar Köp receptet
Mörk limpa i lergryta

Mörk limpa i lergryta

Hacka under tiden aprikoser och russin i småbitar. * Bröd bakat i lergryta får en snygg form och blir lite saftigare än andra bröd
TAGINE - marockansk gryta!

TAGINE - marockansk gryta!

Men man kan lika väl göra den i en stekgryta eller i en ugnslergryta, då blir den allra mest likt den ursprungliga varianten i Marocko
Köttgryta med julens kryddor inspirerad av Nordafrika

Köttgryta med julens kryddor inspirerad av Nordafrika

Om du vill så kan du köra allt i en lergryta eller tagine i ugnen också. blonda russin,. Vi skulle ha lite vänner över en lördag i december, och jag ville gärna fånga julkänslan samtidigt som jag ville komma ifrån det klassiskt juliga
Söndagsstek

Söndagsstek

I detta receptet har vi lagat till en hjortstek i en lergryta, men det går absolut att byta ut mot annat kött om man vill det
Vörtbröd i lerkruka

Vörtbröd i lerkruka

Låt lergrytan rinna av och olja den invändigt med matolja. Lägg russinen i en skål och häll på vatten så att det täcker, ställ åt sidan
Tagine på lamm med torkad frukt

Tagine på lamm med torkad frukt

75 g russin. Skala rotfrukter, lök och vitlök och skär i grova bitar. Kärna ur och hacka chilin fint. Putsa köttet fritt från senor och skär det i mindre bitar
Frågor utan svar

Frågor utan svar

Vad jag vet är att oavsett om detta är en tagine eller inte, så är den här marockanskinspirerade grytan gjord i lergryta himla god och kryddig
Grinchen light

Grinchen light

Ger just nu ugnen ett mastigt uppdrag i form av Pulled beef i lergryta. Jag är inte överförtjust i julen
Kotlettrad i lergryta

Kotlettrad i lergryta

Strö över russin och dadlar och häll på äppeljuicen. Lägg lergrytan i blöt i kallt vatten i minst 15 minuter. 1 dl russin
Maria Masoomis fruktkyckling i lergryta

Maria Masoomis fruktkyckling i lergryta

Fyll kycklingen med frukten och bären, lägg den i lergrytan med bröstet uppåt. Blötlägg lergrytan i ca 30 minuter, längre tid om den är ny och oanvänd. 1/2 dl russin

Fruktfylld kyckling i lergryta

Blanda ihop fyllningen, fyll kycklingen med den och lägg i lergrytan. Blötlägg lergrytan ca 30 minuter. Ställ lergrytan med locket på i kall ugn och sätt värmen på 200 °C. 5 dl russin , (100 g)
Bekvämlighetsmatlagning

Bekvämlighetsmatlagning

Principen med slökokaren är som i en lergryta, med skillnaden att den är eldriven. Men om den är bättre och kan ersätta en lergryta, det återstår att se
Nötbröd Paleo

Nötbröd Paleo

Jag gräddade mitt bröd i en lergryta. 1 dl av finhackade aprikoser, fikon eller hela russin. Nötbröd. 2 dl valnötter
Jag drar

Jag drar

Jag lovade ju att laga mer mat i lergryta under vintern, gjorde jag inte. Snälla russinmamman gav mig en av deras som en inflyttningspresent, dessutom hade mitt Hemköp extrapris på svensk högrev i veckan
En utmaning som bar frukt

En utmaning som bar frukt

Tagine är en marockansk lergryta med ett koniskt lock. Fikon och russin kan också funka. Kräsen är jag inte, det vet ni väl vid det här laget