Laga mat i lergryta är smidigt ihop med allt och in i ugnen - klart. Börja med att lägga lergrytan i blöt ca 20 min. skär valfria rotfrukter i bitar jag tog6 potatisar4 morötter2 palsternackoren bit rotselleri2 stora gula lökarBlanda ihop allt i lergrytan och tillsätt2 vitlöksklyftor hackade3 msk oxfond (buljongtärningar går också bra)1 dl rött vin3 dl vatten2 lagerbladlite timjanLägg på locket och ställ i kall ugn i 200 grader i ca. 2 palsternackoren bit rotselleri
Nötkött kokt i öl i lergryta. 0,5 rotselleri. Lägg lergrytan i blöt i kallt vatten i 10 min. Ställ lergrytan i kall ugn, sätt värmen på 250°. öl, kampotpeppar, lergryta, märgpipa, nötbog 0,5 rotselleri 2 morötter 6 – 8 steklökar
I bland hittar vi till och med bra tips i någon av våra kokböcker och dagens vegetariska alternativ är just ett sådant som vi upptäckte i boken "Laga mat i lergryta", från ICA bokförlag
Hacka lök, vitlök, rotselleri fint. 1 dl vatten dl chilisås (Ica Ett gott liv är låg i sockerhalt) alternativt använder du ketchup sötad med stevia 0,5 dl äppelcidervinäger0,5 gul lök1 vitlöksklyfta1,5 msk worcestershiresås1 dl rotselleri, finhackad1 msk dijonsenap1 msk honung1 msk oxfond alt. 1,5 kg karré i bit 1 gul lök 1 hel vitlök salt&peppar chilipulver 2,5 dl barbequesås enligt ovan recept Salta och peppra köttet ordentligt och placera i en lergryta alt
Ett stomp av potatis, morötter och rotselleri suger upp den goda såsen riktigt bra och vill du har ännu mer av den goda vitlökssmaken så serverar du även vitlöksklyftorna till