1 tsk rosmarin. 1* Lägg grytan i vatten 10-15 minuter. 2* Skala lök potatis skär i klyftor. 3*Lägg potatisen i botten sen lök häll över tomatkrossen smula buljongtärningen över
11 tsk rosmarin. (tog med chili smak) 1 ½ kg stek av bog eller lamm 1 tsk salt 1 krm svart peppar 1 tsk rosmarin ½ - 1 buljongtärning1* Lägg grytan i vatten 10-15 minuter 2* Skala lök potatis skär i klyftor
Förra veckan var det dags för höstens lergrytepremiär i det Mårtenssonska köket och i grytan åkte en hel, färsk kyckling som fick sällskap av äpplen och rosmarin
Jag lagade steken i lergryta vilket jag tycker blir både gott och smidigt då den sköter sig själv. Lägg det i botten på en blötlagd lergryta och en skvätt vatten
Häromdagen blev jag bjuden på Mammas goda kyckling, tillagad i lergryta. 1 hel kyckling1 citron1 vitlök2 morötter 1 lök (gul eller röd)Färska örter (mamma använde timjan, rosmarin och citronmeliss)4-5 dl vattensaltsvartpepparGnid in kycklingen i salt och peppar, och lägg ner den i grytan
Även här tog sig citrusfrukterna in i matlagningen när Håkan skalade av en clementin och använde klyftorna som fyllning, dom gav en frisk och härligt sötsyrlig smak och passade fint till både vitlöken, oliverna och rosmarinen