Häll över rödvin, vatten och krossad tomat. Ca 2 dl rödvin. Blötlägg grytan 30 minuter. Skiva morötter och lök i ganska tjocka skivor, krossa vitlökarna lätt
Lägg ner köttet i en lergryta eller liknande som tål ugnsvärme(med lock). tjocka revbensspjäll, minst 1,5 kg2 gula lökar, grovhackadeen burk mutti körsbärstomater4-5 dl rött vin5-10 vitlöksklyftor3 lagerblad2 msk worchestersåsOm du använder en lergryta sätt den i kallt vatten 30 minuter innan användning, annars kan det finnas risk att den spricker
Olivkyckling i lergryta med curryris (2 pers). 1 dl rödvin. Gör i ordning lergrytan genom att blötlägga den i en vattenfylld diskho i 10 – 20 minuter. curry, kyckling, lergryta, oliver, rödvin, ris, zucchini 4 st kycklinglår. 1 dl rödvin
Dela kycklingen i bitar och bryn i en panna, lägg över i lergrytan. 2 dl rödvin. Täck med tomater, svamp, halv purjo i bitar, vinet, 6 krossade vitlöksklyftor, paprika i bitar, vispgrädde, 2 buljongtärningar och några kvistar färsk salvia eller timjan
Lägg alla ingredienser i en blötlagd lergryta. 3,75 dl rödvin. 1 lagerblad 3,75 dl rödvin. Smältande möra grytbitar av vildsvin i en smakrik vinsås är en riktigt vinnare, en riktig festmåltid
Vi tillagade köttet i en lergryta, men det går lika bra att göra det i en gjutjärnsgryta med lock. Blanda, chilisås, rödvin, spiskummin, paprikapulver, salt och peppar (ev hackad röd chili)
Häll på rödvinet, lägg på locket och sätt in grytan i en kall ugn. Bland annat har jag tagit intryck av ett engelskt recept för fruktfyllda revbenspjäll… Till er som inte äger en römertopf (lergryta) kan jag bara säga
Hittade ett smarrigt recept på en italiensk lergryta i en gammal tidning, efter lite uppdatering av receptet kommer nu en riktigt smarrig bjudrätt som innehåller massa smaskens