ex spansk peppar) 2 morötter 2 palsternackor 2 rödlökar 3 solo-vitlökar eller vitlöksklyftor (3 solo motsvarar 12 klyftor) 2 tsk salt 1/2 tsk nymalen svartpeppar 1/2 kruka timjan färskpressad juice av 1/2 citron Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Här åt vi dem med hackad rödlök och en räkröra på toppen som enkelt blandas ihop med creme fraiche, majonäs, stenbitsrom, salt, peppar, citronsaft och räkor
Att göra köttfärslimpa i lergryta går också bra, det är bara fantasin som sätter gränser. Börja med att lägga lergrytan i blöt cirka en timme innan den ska in i ugnen
Ställ ner lergrytan på ett underlägg eller handduk i Wonderbag, lägg på tyglocket och knyt igen väl. 1 stor rödlök. Blötlägg lergrytan i kallt vatten i 20 minuter. Ställ in lergrytan i kall ugn, (annars kan den spricka) som sätts på 225º. Har du ingen Wonderbag, så sänk ugnsvärmen till 100º efter en halvtimme och låt lergrytan stå inne i 5 timmar sammanlagt
Vi tillagade köttet i en lergryta, men det går lika bra att göra det i en gjutjärnsgryta med lock. Vi serverade med isbergssallad, tomat, gurka, rödlök och en het avokadoröra, gjord på avokado, creme fraiche, sambal oelek och vitlökspulver
Vi har själva ännu ingen gjutgärnsgryta eller lergryta eftersom vi hittills kört det mesta i tryckkokare, men vad har man grannar till om inte att låna saker av