Myntayoghurt-haydari, olivolja och granatäppelvinäger över salladen. En vacker lergryta som på modernt stenåldersvis långsamlagar maten och tar den till kulinariska höjder
Skär aubergin i tärningar och stek i olivolja så de börjar få färg och blanda ner dessa med de passerade tomaterna och späd på vatten så det täcker och lite till (eftersom det dunstar) Smaka av och krydda eventuellt mer
Karré i lergryta med smak av Örtkryddor Provencal. Börja med att lägga lergrytan i blöt, cirka 1 timme innan den ska in i ugnen. När lergrytan står i ugnen sätter man på värmen, den ska vara 225 grader. 2 msk olivolja. 2 msk olivolja
2 msk Olivolja. Gör så härBlötlägg lergrytan (med lock) i minst 30 minuter. 2 msk Olivolja. En glad överraskning blev det när jag lyfte på locket och kunde njuta av kvällens middag
Häll några skvättar olivolja på kycklingen. Olivkyckling i lergryta med curryris (2 pers). 2 msk olivolja. Gör i ordning lergrytan genom att blötlägga den i en vattenfylld diskho i 10 – 20 minuter. curry, kyckling, lergryta, oliver, rödvin, ris, zucchini 4 st kycklinglår. 2 msk olivolja