Lergryta lök recept

Påskkyckling med äppelcider, lök och champinjoner i lergryta

Påskkyckling med äppelcider, lök och champinjoner i lergryta

6 250 g steklök 2 morötter 1 kyckling (à ca 2 kg) salt och peppar 250 g champinjoner 1 kruka timjan 4 dl äppelcider 3 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) Sås 2 dl crème fraiche 2 tsk majsstärkelse (Maizena) salt och peppar Till servering ev potatismos pepparrot Lägg till i inköpslistan
Mumsig stek i lergryta.

Mumsig stek i lergryta.

Klyfta lök, äpple och dela moroten på mitten och lägg ner i grytan tillsammans med lagerblad. Gnid in köttet ned kryddorna och lägg sedan ner den i den blötlagda lergrytan
Mustig gulasch i lergryta

Mustig gulasch i lergryta

Skala och hacka löken grovt och lägg i grytan tillsammans med köttet. Pressa i vitlöken och lägg i lagerbladen
Lergryta stek allt i ett

Lergryta stek allt i ett

2* Skala lök potatis skär i klyftor. 3*Lägg potatisen i botten sen lök häll över tomatkrossen smula buljongtärningen över. 2 gula lökar
Kotletter i lergryta

Kotletter i lergryta

Varva potatis, salt, peppar och lök i den blötlagda lergrytan. Skala och skiva löken. Lägg lergrytan i blöt minst en kvart i kallt vatten
Rödvinsgryta i lergryta

Rödvinsgryta i lergryta

Skiva morötter och lök i ganska tjocka skivor, krossa vitlökarna lätt. 1-2 lökar. 3-4 klyftor vitlök. Blötlägg grytan 30 minuter
skinkstek i lergryta

skinkstek i lergryta

Om du inte har en lergryta så skaffa en. Börja med att lägga lergrytan i kallt vatten minst 20 minuter. 2 gula lökar. 2 gula lökar
Höstig högrevsstek i lergryta

Höstig högrevsstek i lergryta

Klyfta lök, äpple och dela moroten på mitten och lägg ner i grytan tillsammans med lagerblad. Gnid in köttet med kryddorna och lägg sedan ner i den blötlagda lergrytan
Lasagne i lergryta

Lasagne i lergryta

Skala och finhacka löken. Varva den tunna såsen med lasagneplattorna i lergrytan. Fräs löken i stekpanna några minuter
Pulled chicken i lergryta

Pulled chicken i lergryta

Hacka rödlöken fint, pressa vitlöken, blanda resten av ingredienserna och rör om ordentligt i bunken

Indiskt långkok i lergryta

Koriander, spiskummin, kanel, kryddnejlika, ingefära, vitlök, gurkmeja, svartpeppar, röd chili, lagerblad och kardemumma
Örtkyckling i lergryta

Örtkyckling i lergryta

Lägg potatis, lök, vitlök, morötter och paprika i lergrytan. Skär potatisen i ganska stora bitar, paprikan i bitar och löken i skivor
Rostbiff ala lergryta

Rostbiff ala lergryta

½ gul lök. Blötlägg lergrytan i kallt vatten ca 30 minuter, putsa köttet, blanda alla kryddor i en kopp och strö hälften över köttet, sätt köttet i lergrytan och strö resten av kryddorna över, skiva löken och vitlöksklyftorna och lägg dem på köttet, klicka ut smöret på köttet. Lägg lergrytan i ugnen som skall vara kall, sätt ugnen på 225 grader i 40 minuter,vänd rostbiffen och sänk värmen till 175 grader i ca 1 timme och 40 minuter. 2 vitlöksklyftor
Lergryta med mellanöstern touch

Lergryta med mellanöstern touch

Bryn grytbitarna så de får färg och gör detsamma med löken, häll över i lergrytan (som legat i vatten i 30 min) och blanda ner kryddorna och den finhackade vitlöken och blanda väl. 1 gul lök. 2 vitlöksklyftor
Potatis och köttfärs i lergryta.

Potatis och köttfärs i lergryta.

Skiva och bryn löken lätt. Varva köttfärs och övriga ingresienser i lergrytan, krydda mellan varven. Lägg lergrytan i blöt i kallt vatten minst 15 minuter. Sätt in lergrytan i kall ugn, ställ in värmen på 250 grader. 1 medelstor lök
Skinka i lergryta suveränt och enkelt

Skinka i lergryta suveränt och enkelt

Skala och skiva löken och moroten grovt ovanpå skinkan. Skölj skinkan under kallt vatten och placera den i lergrytan med svålen uppåt