Lägg lök, morötter och champinjoner i lergrytan och täck med timjankvistar. Allt som tillagas i lergryta blir riktigt gott och detta är inget undantag alls
6 250 g steklök 2 morötter 1 kyckling (à ca 2 kg) salt och peppar 250 g champinjoner 1 kruka timjan 4 dl äppelcider 3 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) Sås 2 dl crème fraiche 2 tsk majsstärkelse (Maizena) salt och peppar Till servering ev potatismos pepparrot Lägg till i inköpslistan
Klyfta lök, äpple och dela moroten på mitten och lägg ner i grytan tillsammans med lagerblad. Gnid in köttet ned kryddorna och lägg sedan ner den i den blötlagda lergrytan
Klyfta lök, äpple och dela moroten på mitten och lägg ner i grytan tillsammans med lagerblad. Gnid in köttet med kryddorna och lägg sedan ner i den blötlagda lergrytan
½ gul lök. Blötlägg lergrytan i kallt vatten ca 30 minuter, putsa köttet, blanda alla kryddor i en kopp och strö hälften över köttet, sätt köttet i lergrytan och strö resten av kryddorna över, skiva löken och vitlöksklyftorna och lägg dem på köttet, klicka ut smöret på köttet. Lägg lergrytan i ugnen som skall vara kall, sätt ugnen på 225 grader i 40 minuter,vänd rostbiffen och sänk värmen till 175 grader i ca 1 timme och 40 minuter. 2 vitlöksklyftor
Bryn grytbitarna så de får färg och gör detsamma med löken, häll över i lergrytan (som legat i vatten i 30 min) och blanda ner kryddorna och den finhackade vitlöken och blanda väl. 1 gul lök. 2 vitlöksklyftor
Skiva och bryn löken lätt. Varva köttfärs och övriga ingresienser i lergrytan, krydda mellan varven. Lägg lergrytan i blöt i kallt vatten minst 15 minuter. Sätt in lergrytan i kall ugn, ställ in värmen på 250 grader. 1 medelstor lök