Lergryta katrinplommon recept

Mumsig stek i lergryta.

Mumsig stek i lergryta.

Späcka ev steken med katrinplommon. Gnid in köttet ned kryddorna och lägg sedan ner den i den blötlagda lergrytan
Fläskkarré med torkad frukt i lergryta

Fläskkarré med torkad frukt i lergryta

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 1 kg fläskkarré , utan ben 8 st katrinplommon 8 st dadlar , torkade 1 st gul lök(ar) 1 tsk timjan 2 dl vitt vin 4 kvist(ar) timjan , färsk 1 salt 1 svartpeppar , nymald Sås 0,5 msk svartvinbärsgelé 1 msk kalvfond , koncentrerad 1 salt 1 svartpeppar , nymald 2 dl vispgrädde 2 tsk soja Servera med 1 grönsaker , gröna 1 st potatis(ar) , kokt el
Mumsig stek i lergryta.

Mumsig stek i lergryta.

Späcka ev steken med katrinplommon. Blötlägg lergrytan i 15 minuter (10 timmar om det är första gången du använder den) Gnid in köttet ned kryddorna och lägg sedan ner den i den blötlagda lergrytan. Ställ in lergrytan med steken i en kall ung, vrid upp till 175 C och låt stå i ca 2 timmar. 1 kg högrev, fransyska eller lammstek 2 gula lökar 1 morot 2 äpplen 1 tsk salt 1 tsk enbär (kan uteslutas) 1 msk pepparmix 4 lagerblad 3 msk rönnbärssylt eller gelé 1/2 liter öl (porter) 1 dl grädde 1 tsk soya Idealmjöl Späcka ev steken med katrinplommon
Skinkstek i lergryta med äpplen och ingefära

Skinkstek i lergryta med äpplen och ingefära

4 ca 800 g benfri skinkstek 2 äpplen ca 3 cm färsk ingefära 2 gula lökar 12 urkärnade katrinplommon 1 dl koncentrerad äppeljuice 3 dl vatten 1 tsk salt 1 krm peppar 1 köttbuljongtärning Lägg till i inköpslistan
Kyckling i lergryta fylld med frukt

Kyckling i lergryta fylld med frukt

Skala steklöken och lägg i lergrytan. Fyll kycklingen med blandningen och lägg i lergrytan. Gör så här Lägg lergrytan i blöt ca 30 min. 1 dl katrinplommon. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1 hel kyckling, ca 1,3 kg 10 steklökar 1 dl torkade aprikoser 1 dl katrinplommon ½ dl torkade tranbär 200 g Puck® Labneh ½ dl mango chutney 1 msk riven färsk ingefära 3 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja 1½ msk soja salt och peppar
Fruktfylld kyckling i lergryta

Fruktfylld kyckling i lergryta

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 1 st hel kyckling , stor 4 st vitlöksklyfta(or) 1 st chilipeppar , finhackad 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 krm gurkmeja 1 krm ingefära 1 krm koriander 0,5 krm kardemumma 0,5 krm kanel Till fyllning 15 st katrinplommon 0,5 dl russin , (100 g) 0,5 dl zereshk , (persiska berberisbär) alt torkade lingon, körsbär 4 st torkade fikon 3 st dadlar Köp receptet
Maria Masoomis fruktkyckling i lergryta

Maria Masoomis fruktkyckling i lergryta

Fyll kycklingen med frukten och bären, lägg den i lergrytan med bröstet uppåt. Blötlägg lergrytan i ca 30 minuter, längre tid om den är ny och oanvänd. 15 st katrinplommon
Skinkstek i lergryta

Skinkstek i lergryta

Skinkstek i lergryta (4 portioner). 12 urkärnade katrinplommon. Lägg lergrytan i kallt vatten minst 15 minuter. 12 urkärnade katrinplommon

Skinkstek i lergryta

Lägg lergrytan och locket i kallt vatten ca. Gnid in skinksteken med salt och peppar och lägg den i lergrytan