Skär köttet i lagom stora bitar och lägg de i lergrytan. Hacka tomaterna( om det finns) ta de i grytan samt de krossade tomaterna, tomatpurén, svamparna, samt skivorna från den starka paprikan
Lägg köttet i lergrytan tillsammans med lök, morötter och vitlök. Hetta upp rapsolja i en stekpanna och bryn köttet så att det får fin färg runt om, salta och peppra
Sätt på locket på lergrytan och sätt in den i mitten av ugnen. Låt köttet lagas över natten så blir det mat på bordet på ett litet kick när hungern sätter in på lördag eller söndag – ett enkelt sätt att bekvämimpa på eventuella matgäster dessutom
Min fisksoppa med curry, Chili con carne, Köttfärslimpa med tacosmak, Ugnspannkaka med kassler, Krämig kycklinggratäng med ris, Blodpudding, och stek i lergryta
Lägg grönsaker och svamp i botten på lergrytan och lägg köttet ovanpå. Testa griskinder är något annat vi kan rekommendera er att göra, såvida ni äter kött och framförallt griskött då, så klart