Gnid in köttet ned kryddorna och lägg sedan ner den i den blötlagda lergrytan. Klyfta lök, äpple och dela moroten på mitten och lägg ner i grytan tillsammans med lagerblad
Stick ev i en kött termometer i den tjockaste delen. 2* Skala lök potatis skär i klyftor. 3*Lägg potatisen i botten sen lök häll över tomatkrossen smula buljongtärningen över. 4* Gnid i köttet med kryddorna. 5* Lägg köttet i grytan och lägg på locket. 2 gula lökar
Gnid in köttet med kryddorna och lägg sedan ner i den blötlagda lergrytan. Klyfta lök, äpple och dela moroten på mitten och lägg ner i grytan tillsammans med lagerblad
I en lergryta blir innehållet brynt av värmen och det sätter en speciell smak på köttet. Den smakade himmelskt, kalkonköttet var så mört så det föll i bitar när gaffeln stacks i
½ gul lök. Blötlägg lergrytan i kallt vatten ca 30 minuter, putsa köttet, blanda alla kryddor i en kopp och strö hälften över köttet, sätt köttet i lergrytan och strö resten av kryddorna över, skiva löken och vitlöksklyftorna och lägg dem på köttet, klicka ut smöret på köttet. Lägg lergrytan i ugnen som skall vara kall, sätt ugnen på 225 grader i 40 minuter,vänd rostbiffen och sänk värmen till 175 grader i ca 1 timme och 40 minuter. 2 vitlöksklyftor
Stick ev i en kött termometer i den tjockaste delen. 12 gula lökar. 18 - 10 potatisar 2 gula lökar 1 burk / tetra krossade tomater. (tog med chili smak) 1 ½ kg stek av bog eller lamm 1 tsk salt 1 krm svart peppar 1 tsk rosmarin ½ - 1 buljongtärning1* Lägg grytan i vatten 10-15 minuter 2* Skala lök potatis skär i klyftor. 3*Lägg potatisen i botten sen lök häll över tomatkrossen smula buljongtärningen över. 4* Gnid i köttet med kryddorna. 5* Lägg köttet i grytan och lägg på locket
Häll ner köttblandningen i lergrytan, och lägg på locket. Köttfärs. Gjorde den i lergryta, så kunde jag ligga under filten, under tiden ugnen gjorde jobbet