T ex strimlad morot, bönor, riven kålrot eller kålrabbi i bitar. RATATOUILLE I LERGRYTA. En fransk grönsaksgryta, ratatouille, lagad i lergryta är verkligen värd att prövas
Hjortstek tillagad i lergryta med gräddig sås. Lägg i en lergryta som innan legat i vatten ca 30 minuter. När det återstår 30 minuter ta ut grytan och lägg ner rejäla klyftor av kålrot, palsternacka, morot, purjo och gul lök
Hacka kålrot, morot, pumpa, lök och vitlök. Förbered lergrytan, lägg den i blöt om det behövs. Lägg majoriteten av frukt och grönsaker i botten på lergrytan
Skala tomat, kålrot, potatis och vitlök och skiva dem tunt (lättast med en matberedare). 1 liten kålrot. Lägg morötter, lök och 2/3 av vitlöken i botten av lergrytan (som legat i blöt i ca 30 minuter). När det är ca 15 minuter kvar, ta av locket från lergrytan och sätt ugnen på grill för att få lite färg på kycklingen och gratängen
Eftersom jag är hemma om dagarna så kommer jag nog att försöka mig på att göra lite mer långkok/använda mig av lergryta och prova nya maträtter som kräver en del koktid men inte så mycket passning, det ska bli kul att testa lite nya saker
Om du har tryckkokare eller lergryta passar de utmärkt att använda till det här receptet. Skär kålrot i tunna skivor, gärna i matberedare eller mandolin
Lägg potatis och grönsaker i lergrytan. Ställ lergrytan på gallret mitt i den kalla ugnen. Lägg lergrytan i vatten i 10–15 minuter. 1 st kålrot , liten, i stavar