Lergryta ingefära recept

Skinkstek i lergryta med äpplen och ingefära

Skinkstek i lergryta med äpplen och ingefära

Lägg lergrytan och locket i kallt vatten ca. Skär äpplena i klyftor, skala och skiva ingefära och lök. Gnid in skinksteken med salt och peppar och lägg den i lergrytan
Skinkstek i lergryta med äpplen och ingefära

Skinkstek i lergryta med äpplen och ingefära

4 ca 800 g benfri skinkstek 2 äpplen ca 3 cm färsk ingefära 2 gula lökar 12 urkärnade katrinplommon 1 dl koncentrerad äppeljuice 3 dl vatten 1 tsk salt 1 krm peppar 1 köttbuljongtärning Lägg till i inköpslistan
Skinkstek i lergryta med äpplen och ingefära

Skinkstek i lergryta med äpplen och ingefära

Lägg lergrytan och locket i kallt vatten ca. Skär äpplena i klyftor, skala och skiva ingefära och lök. Gnid in skinksteken med salt och peppar och lägg den i lergrytan
Fläskkarré i lergryta

Fläskkarré i lergryta

Blanda äppeljuice, soja och ingefära i en skål. Torka av lergrytan lätt. Ställ lergrytan i kall ugn. Blötlägg lergrytan i kallt vatten i ca 15 minuter. 1 tsk malen ingefära

Indiskt långkok i lergryta

Koriander, spiskummin, kanel, kryddnejlika, ingefära, vitlök, gurkmeja, svartpeppar, röd chili, lagerblad och kardemumma
Ölkött i lergryta

Ölkött i lergryta

Lägg de skalade och tärnade rotsakerna, ingefäran samt lök och vitlök i grytan. Nötkött kokt i öl i lergryta
Fläskkarré i lergryta

Fläskkarré i lergryta

Blanda äppeljuice, soja och ingefära i en skål. Torka av lergrytan lätt. Ställ lergrytan i kall ugn. Blötlägg lergrytan i kallt vatten i 15 minuter
Fläskkotlett i lergryta

Fläskkotlett i lergryta

Blanda äppeljuice, soja och ingefära i en skål. Torka av lergrytan lätt. Ställ lergrytan i kall ugn. Blötlägg lergrytan i kallt vatten i 1 timme. 1 tsk malen ingefära
Rotsaker och fläskkött i lergryta

Rotsaker och fläskkött i lergryta

Krossa vitlöken och riv ingefäran och strö ovanpå. Lägg purjolöken i botten på lergrytan och varva rotfrukterna ovanpå
Fläskkarré i lergryta

Fläskkarré i lergryta

6 1 kg fläskkarré i bit (alt hel kotlettrad eller skinkstek) 3 dl konc äppeljuice 2 msk kinesisk soja 1 tsk malen ingefära 2 morötter 1 äpple 1 purjolök flingsalt salt och peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Örtbröd i lergryta

Örtbröd i lergryta

Prova exempelvis att krydda med kanel, kardemumma och ingefära. Bakar i lergrytan får detta brödet en härligt krispig yta, med ett mjukt och saftigt bröd inuti
Sofias rökiga Pulled Pork i Lergryta

Sofias rökiga Pulled Pork i Lergryta

Skala ingefäran och löken och skölj chilin. Lägg lergrytan i vattenbad i minst tjugo minuter. Smörj den vattenbad är lergrytan med olja
Japansk högrev i lergryta

Japansk högrev i lergryta

Salta och peppra och lägg det i lergrytan. Lägg en lergryta i blöt i 20 min. 1 st stor bit riven färsk ingefära
Fläskkarré i lergryta

Fläskkarré i lergryta

Blanda äppeljuice, soja och ingefära i en skål. Torka av lergrytan lätt. Ställ lergrytan i kall ugn. Blötlägg lergrytan i kallt vatten i 15 minuter. 1 tsk malen ingefära. äppeljuice 2 msk kinesisk soja 1 tsk malen ingefära 2-3 morötter 1-2 äpplen 1-2 purjolökar Flingsalt Salt Peppar
karré i lergryta

karré i lergryta

Lägg lergrytan i blöt i 15 min. Blanda 2 msk soja, en bit färsk rien ingefära, 3 dl koncentrerad äpplejuice och1/2 dl calvados- kan uteslutas
Fläskkarré i lergryta

Fläskkarré i lergryta

Blanda äppeljuice, soja och ingefära i en skål. Torka av lergrytan lätt. Ställ lergrytan i kall ugn. Blötlägg lergrytan i kallt vatten i 15 minuter. 1 tsk malen ingefära. 1 kg (ca) fläskkarré i bit 3 dl koncentrerad äppeljuice 2 msk kinesisk soja 1 tsk malen ingefära 2-3 morrötter 1-2 äpplen 1-2 purjolökar flingsalt salt, peppar
Kyckling i lergryta fylld med frukt

Kyckling i lergryta fylld med frukt

Skala steklöken och lägg i lergrytan. Fyll kycklingen med blandningen och lägg i lergrytan. Gör så här Lägg lergrytan i blöt ca 30 min. 1 msk riven färsk ingefära. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1 hel kyckling, ca 1,3 kg 10 steklökar 1 dl torkade aprikoser 1 dl katrinplommon ½ dl torkade tranbär 200 g Puck® Labneh ½ dl mango chutney 1 msk riven färsk ingefära 3 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja 1½ msk soja salt och peppar