Den där lergrytan är alla tiders för dagar/kvällar när det inte finns så mycket tid för finlir i köket, ner med ingredienserna i den blötlagda grytan och skjuts in med den i ugnen
Smula jästen i en degbunke och lös upp den tillsammans med vatten, olja salt och honung. Bakar i lergrytan får detta brödet en härligt krispig yta, med ett mjukt och saftigt bröd inuti
Jag hade länge velat ha en lergryta, men min tanke var då aldrig att jag skulle baka i den. Men när jag satt där och drack mitt kaffe och filosoferade så slog det mig att visst måste man kunna baka bröd i lergrytan
Eller kan du prova på att steka spjällen i lergryta. Lägg lergrytan i blöt i kallt vatten i ca 15 min om den är gammal och använd tidigare. 1 msk honung
Igår åkte en lammstek in i lergryta tillsammans med lite lök och morrötter i botten. Ta en burk finkrossad tomat, fin hacka en rödlök, en grillad paprika på burk, salt, peppar, citron honung (lite för att balansera sötman)
Lägg kycklingen i en ugnsfast form eller lergryta. Blanda samman olja, kryddor, honung och vatten. Den senaste tiden så har mina smaklökar varit i Indien titt som tätt