Gnid in köttet ned kryddorna och lägg sedan ner den i den blötlagda lergrytan. Blötlägg lergrytan i 15 minuter (10 timmar om det är första gången du använder den). Ställ in lergrytan med steken i en kall ung, vrid upp till 175 C och låt stå i ca 2 timmar. 1 kg högrev
Gnid in köttet med kryddorna och lägg sedan ner i den blötlagda lergrytan. Blötlägg lergrytan i ca 15 minuter. Ställ in lergrytan med steken i kall ugn, vrid upp till 175 grader och låt stå i ca 2 timmar. 1 kg högrev
Bryn grytbitarna så de får färg och gör detsamma med löken, häll över i lergrytan (som legat i vatten i 30 min) och blanda ner kryddorna och den finhackade vitlöken och blanda väl. 1 kg lamm eller högrev
Högrev. Med denna glace på högreven bakas den i lergryta i ugnen i 10 timmar. Glace. Blanda ketchup, honung, chilipeppar, cayennepeppar, oregano, kikkoman soy, grillkrydda till en glace
Blötlägg lergrytan i 15 minuter (10 timmar om det är första gången du använder den) Gnid in köttet ned kryddorna och lägg sedan ner den i den blötlagda lergrytan. Ställ in lergrytan med steken i en kall ung, vrid upp till 175 C och låt stå i ca 2 timmar. 1 kg högrev, fransyska eller lammstek. 1 kg högrev, fransyska eller lammstek 2 gula lökar 1 morot 2 äpplen 1 tsk salt 1 tsk enbär (kan uteslutas) 1 msk pepparmix 4 lagerblad 3 msk rönnbärssylt eller gelé 1/2 liter öl (porter) 1 dl grädde 1 tsk soya Idealmjöl Späcka ev steken med katrinplommon
Pulled pork i lergryta. Jag använde viltkött (ca 1 kg) till denna rätt, men det går lika bra att göra pulled beef på högrev som är lite lättare att få tag i om du inte har tillgång till vilt. Vad det gäller lergrytan så ska du blötlägga den i ca 30 min innan du lägger i köttet. Sätt in lergrytan i kall ugn i nedre delen och sätt ugnen på 120 grader, räkna med ca 6 timmar innan köttet är klart
Lägg över kött, lök och morötter i den avtorkade lergrytan. Lägg lergrytan i kallt vatten i minst 10 minuter. Sätt på locket och ställ in lergrytan i kall ugn, sätt värmen på 175 grader och låt grytan stå i ca 3 timmar. Ca 1 kg högrev av god kvalitet
Lägg över allt i lergrytan. 1 kg högrev. 1 kg högrev 3 st morötter ½ palsternacka ½ selleri 4 st stora potatisar 1 st stor lök ½ purjolök 3 st krossade vitlöksklyftor 2 st köttbuljongtärningar Salt Peppar ½ flaska röd vin 1 msk mjöl Persilja
Vi tillagade köttet i en lergryta, men det går lika bra att göra det i en gjutjärnsgryta med lock. Köttet vi använde oss av var högrev, riktigt gott blev det