Häll i grädde och smaka av med gelé, salt och peppar. Inte kycklingen utan lergrytan. Men det är ju faktiskt väldigt gott och smidigt med mat lagad i lergryta
Servera gärna tillsammans med kokt potatis och gelé. Blötlägg lergrytan i 15 minuter (10 timmar om det är första gången du använder den) Gnid in köttet ned kryddorna och lägg sedan ner den i den blötlagda lergrytan. Ställ in lergrytan med steken i en kall ung, vrid upp till 175 C och låt stå i ca 2 timmar. 3 msk rönnbärssylt eller gelé. 1 kg högrev, fransyska eller lammstek 2 gula lökar 1 morot 2 äpplen 1 tsk salt 1 tsk enbär (kan uteslutas) 1 msk pepparmix 4 lagerblad 3 msk rönnbärssylt eller gelé 1/2 liter öl (porter) 1 dl grädde 1 tsk soya Idealmjöl Späcka ev steken med katrinplommon
Gott till är även äppelmos och gelé. Jag gillar att laga mat i min lergryta eftersom det är så enkelt, maten sköter sig själv i ugnen och det blir alltid fantastiskt gott