Lägg kött i lergryta och häll på den varma buljongen. Tillsätt sedan colorit soya, crème fraiche och ställ in den i ugnen i 10 minuter till. 2-3 dl crème fraiche
Av skyn som bli brukar vi göra sås, sila ner den i en gryta och låt den koka ner på spisen en stund - ju längre tid desto mer smak på såsen - och späd sedan på med grädde, mjölk eller crème fraiche och red av så du får den som du vill ha din sås
Att göra köttfärslimpa i lergryta går också bra, det är bara fantasin som sätter gränser. Börja med att lägga lergrytan i blöt cirka en timme innan den ska in i ugnen
Allt som tillagas i lergryta blir riktigt gott och detta är inget undantag alls. Har man ingen lergryta går det naturligtvis bra att tillaga rätten i en vanlig gryta med lock på
6 250 g steklök 2 morötter 1 kyckling (à ca 2 kg) salt och peppar 250 g champinjoner 1 kruka timjan 4 dl äppelcider 3 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) Sås 2 dl crème fraiche 2 tsk majsstärkelse (Maizena) salt och peppar Till servering ev potatismos pepparrot Lägg till i inköpslistan