Här kommer ett av mina recept på kyckling i lergryta - med inspiration från persisk mat. Kycklingen har jag som sagt lagat i en av mina favoritgrytor - lergryta
Fyll kycklingen med frukten och bären, lägg den i lergrytan med bröstet uppåt. Blötlägg lergrytan i ca 30 minuter, längre tid om den är ny och oanvänd. 5 st dadlar
Blanda ihop fyllningen, fyll kycklingen med den och lägg i lergrytan. Blötlägg lergrytan ca 30 minuter. Ställ lergrytan med locket på i kall ugn och sätt värmen på 200 °C. 3 st dadlar
Blanda ihop fyllningen, fyll kycklingen med den och lägg i lergrytan. Blötlägg lergrytan ca 30 minuter. Ställ lergrytan med locket på i kall ugn och sätt värmen på 200 °C. 3 st dadlar
dadlar. Fyll kycklingen med frukten och bären, lägg den i lergrytan med bröstet uppåt. Blötlägg lergrytan i ca 30 minuter, längre tid om den är ny och oanvänd
Lägg en stor lergryta i blöt i kallt vatten minst en halvtimme. Efter minst 1 dygn i handuk (med plastpåse på) kan man lägga tillbaka brödet i lergrytan. Eventuellt 10 urkärnade hackade dadlar