4 1 1/2 kg lammkött (gärna lammbringa med ben) 4 vitlöksklyftor 4 paprikor 3 citrongräs stjälkar 1 liten bit färsk ingefära (ca 5 cm för 4 port) 1/2 l vatten 2 msk konc kalvfond 1 msk farinsocker 1 tsk sambal oelek salt 2 msk hackad persilja ris eller couscous till servering Lägg till i inköpslistan
Blötlägg en lergryta. Servera med couscous. Lägg allt i lergrytan. Dela kycklingen i lagom stora bitar. Skär grönsakerna i grova bitar, citronen i klyftor
Om du vill så kan du köra allt i en lergryta eller tagine i ugnen också. couscous,. Vi skulle ha lite vänner över en lördag i december, och jag ville gärna fånga julkänslan samtidigt som jag ville komma ifrån det klassiskt juliga
2 dl couscous. Skala rotfrukter, lök och vitlök och skär i grova bitar. Kärna ur och hacka chilin fint. Putsa köttet fritt från senor och skär det i mindre bitar
Couscous. Blanda innehållet i stekpannan med buljongen (det är inte säkert att all buljong går åt) och häll i lite av blandningen i botten på lergrytan
Lägg till att vi serverade den med kanelcouscous så blir den än mer nordafrikansk. En kyckling som vi tillagade i lergrytan och som fått lite nordafrikanska toner tack vare att den kryddats med både saffran och apelsin
Lägg ned resten av rödlöken och kycklingen i lergrytan. Spenat Couscous & Lergrytekyckling. I detta receptet får du möjligheten att damma av 80-talsklassikern lergryta och gå lös på en hel kyckling med minimal arbetsinsats. Lägg lergrytan i blöt i 15minuter (ett dygn om den stått sen -89). Spenat Couscous (4 pers). När allt är varmt, rör ner tomaterna och 3dl couscous och ta det av plattan