Ta fram en lergryta, sätt på ugnen på 150 grader. Lägg i kycklingen och all marinad i lergrytan och låt stå i ugnen i 2 till 2 1/2 timma. 3 msk chilisås
Hela familjen älskar kyckling i lergryta, och jag gör ofta likartade varianter men sällan samma. Snabbmarinerad kyckling i lergryta 4 port. 4 msk thai chilisås. Lägg under tiden lergrytan i blöt, minst 30 min. =( Snabbmarinerad kyckling i lergryta 4 port 1 hel kyckling, färsk eller fryst tinad. 4 msk thai chilisås
I bland hittar vi till och med bra tips i någon av våra kokböcker och dagens vegetariska alternativ är just ett sådant som vi upptäckte i boken "Laga mat i lergryta", från ICA bokförlag
Vi tillagade köttet i en lergryta, men det går lika bra att göra det i en gjutjärnsgryta med lock. Blanda, chilisås, rödvin, spiskummin, paprikapulver, salt och peppar (ev hackad röd chili)
Lägg köttet i en tjockbottnad gryta, lergryta eller ugnsform med lock. 2 msk chipotelpasta (går att byta till bbq-sås eller chilisås). 2 msk chipotelpasta (går att byta till bbq-sås eller chilisås)
Salta och peppra köttet rejält och lägg det i en lergryta eller gryta med lock som tål värme. Drygt 1 dl chilisås (Ica Ett gott liv är låg i sockerhalt) eller ketchup som är steviasötad. Drygt 1 dl chilisås (Ica Ett gott liv är låg i sockerhalt) eller ketchup som är steviasötad