½ aubergine. Bryn grytbitarna så de får färg och gör detsamma med löken, häll över i lergrytan (som legat i vatten i 30 min) och blanda ner kryddorna och den finhackade vitlöken och blanda väl
Ställ ner lergrytan på ett underlägg eller handduk i Wonderbag, lägg på tyglocket och knyt igen väl. 2 små aubergine. Blötlägg lergrytan i kallt vatten i 20 minuter. Ställ in lergrytan i kall ugn, (annars kan den spricka) som sätts på 225º. Har du ingen Wonderbag, så sänk ugnsvärmen till 100º efter en halvtimme och låt lergrytan stå inne i 5 timmar sammanlagt. 2 små aubergine
Blanda alla ingredienser i en blötlagd lergryta. Kvällens lördagsmys med goda vänner blir en turkisk köttgryta CuvecOsmanisk gryta500 g nötkött (eller lamm)2 gula lökar1st aubergine4 st tomater1 grön paprika2 pressade vitlöksklyftor2 msk tomatpure150 gr fetaost2 st köttbuljongtärningar + 3 dl vatten1 msk sumak eller citron och svartpeppar1 tsk sambal oelekSkär köttet i tärningar och grönsakerna i mindre bitar. 1st aubergine
Hittade ett smarrigt recept på en italiensk lergryta i en gammal tidning, efter lite uppdatering av receptet kommer nu en riktigt smarrig bjudrätt som innehåller massa smaskens
Lättlagat långkok i lergryta. Innan vi gick skar jag bara lite grönsaker, kryddade och la ner i lergrytan som legat i blöt i 15 minuter. 200 g aubergine. Lägg lergrytan med lock i kallt vatten så det täcker, låt dra åt sig av vattnet i 15 minuter. Skär pumpa, aubergine och paprika i bitar om ca 3×3 cm
Grytan tillagades i min lergryta och den blev mycket uppskattad. Jag hade stekt både vanlig tacokryddad köttfärs samt gjort Malins heta tacogratäng med bland annat aubergine och squash i (ett mycket gott tacoalternativ)
Jag lovade ju att laga mer mat i lergryta under vintern, gjorde jag inte. i pitabröd med grillad aubergine, zucchini och paprika, tunt skivad rödlök, strimlad vitkål och en yoghurtsås med basilika och pecorini
marinad, jag hade redan bestämt mig för att tillreda dem i min Romargryta (Lergryta). Blev så inspirerad av Lisbeths mat då hon bjöd bland annat på Kamben och en annan dag på gratinerade Aubergine med bara ost som var jättegott