Är det så att du inte planerar någon direkt halloweenfest så kanske det iaf blir en allhelgona-middag på söndag, och då kan jag föreslå dig att servera en höstinspirerad fläskfilé i gräddig kantarellsås
(Citronpeppar och salt)Fläskfilén lindade vi i bacon, kryddade lite med pepparmix, stek i panna så hela filén får en stekyta och kör den färdig i ugnen
Fläskfilén är fylld med pepparsalami och riven parmesanost och även lindad i bacon. Till denna supergoda fläskfilé serverade jag klyftpotatis, sparrisstrimlor och morotsjirlanger som jag fräst i citronolivolja och kryddat med citronpeppar och en gräddig rödvinssås
Ikväll. (som många andra kvällar ) kom jag hem till dukat bord. jag har det onekligen rätt bra. men det blir ju så då jag är hemma sist och ibland rätt sent
1 fläskytterfilé eller fläskfilé. 1 fläskytterfilé eller fläskfilé. Hemligheten med att hinna laga bra mat som går rät fort efter jobbet är egentligen så lätt som planering och att helt enkelt förbereda det man kan kvällen innan
Vi grillade fläskfilé med en god marinad som jag tänkte ge er också. Nu börjar grillsäsongen på allvar, tiden då grilloset ligger som en tät dimma över Glommen
600 g filé (Ursprungsreceptet har använt fläskfilé men jag kan lova er att quornfilé eller annan sojavariant går alldeles utmärkt. 600 g filé (Ursprungsreceptet har använt fläskfilé men jag kan lova er att quornfilé eller annan sojavariant går alldeles utmärkt
har faktiskt inte blivit så överdrivet med kött på slutet, då blir det extra gott när man väl äter det istället och det vart faktiskt både utskuren biff sam fläskfilé
Det blev grillad hel fläskfilé, klyftpotatis (som ni för övrigt hittar en jättebra beskrivning på hur man gör här, hos Lena), barnförbjuden vitlökssås och en supergod avocadosallad
Jag har fått frågor om vad vi åt på bröllopet, och kan (efter att ha tjuvtittat i programbladet) förtälja att vi till förrätt åt västerbottentarte med parmaskinka och grönsparris, till huvudrätt helstekt fläskfilé med whiskysås, potatis- och västerbottenterrin och rödlöksmarmelad, och till efterrätt smultron- och jordgubbsparfait med bär och chokladgarnityr