Just dessa skorpor må vara det godaste som finns när det kommer till saffran. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen
Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen. 1 g saffran. 1 g saffran. Det går inte en kväll utan att jag är där i kakburken och norpar åt mig en skorpa
Här kommer ett recept på Leila Lindholms saffransskorpor som jag bakade igår (allt jag bakar tar jag kort på och lägger upp på bloggen så alla bilder här är tagna av mig)
Leilassaffranskaka3 ägg (ekologiska) 2,5 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 50 g smör 1 dl mjölk 0,5 g saffran 1 msk vit rom 3,5 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 0,5 krm salt smör och kokosflingor, till formen florsocker, till pudring av kakan
Vad tror du om att baka saffransmuffins och göra hela grejen. ca 4 dl glutenfri mjölmix ( jag använde Leilas blåa). Semmelwraps med saffran 12 st. ca 4 dl glutenfri mjölmix ( jag använde Leilas blåa)
Blev inte lika goda som Leilas rocky roads men känns mycket bättre att äta dessa än sockerbomberna. Ischoklad från Annahaeggman som tipsar om att ha ägg i smeten så blir den inte lika fet i munnen