Leilas russin recept

Leilas lingonbröd

Leilas lingonbröd

2 dl russin. Blanda torrjästen med grahamsmjölet, linfrön, russin och ca 8 dl av vetemjölet i en stor degbunke. 2 dl russin
Leilas fantastiska vörtbröd

Leilas fantastiska vörtbröd

13 dl russin. 50 g färsk jäst 3 dl porter 2,5 dl julöl 50 g smör 0,5 dl raposolja 1 dl mörk brödsirap 0,5 msk malen pomerans 1,5 msk malen ingefära 1 msk malen nejlika 0,5 msk malen kardemumma 1 msk salt 13,5 dl rågsikt 3 dl russinLös upp jästen i en bunke med porter, julöl, olja och sirap
Leilas filmjölkslimpa

Leilas filmjölkslimpa

1 dl russin. 4,5 dl filmjölk 1 dl mörk sirap 1 dl vetekross 1 dl rågkross 1 dl havregryn 2,5 dl grovt rågmjöl 3 dl vetemjöl 1 dl linfrön 1 dl solrosfrön 1,5 tsk salt 1,5 tsk bakpulver 1,5 tsk bikarbonat 2 tsk brödkryddor 1 dl hasselnötter 1 dl torkade fikon 1 dl russin
Leilas goda hurtbullar

Leilas goda hurtbullar

Blanda ner sirap, hasselnötter, havregryn, russin, hackade aprikoser och hackade katrinplommon. 5 dl mjölk50 g färsk jäst2 dl mörk sirap3 dl hasselnötter3 dl fiberberikade havregryn1 dl russin1 dl torkade aprikoser1 dl torkade katrinplommon4 dl rågsikt4 dl dinkelsikt4 dl vetemjöl specialSolrosfrön att strö över bullarnaGör så härDeg 1. 1 dl russin
Vörtscones, Leilas recept

Vörtscones, Leilas recept

Blanda vätskan, de torra ingredienserna och russin till en deg. 1 dl russin. 7,5 dl vetemjöl 0,5 tsk salt 1,5 tsk bakpulver 0,5 dl rörsocker 3 msk vörtkrydda 125 g smör, kallt 1 ägg (ekologiskt) 1 dl mjölk 0,5 dl porter (öl) 0,5 dl julmust 1 dl russin ägg, till pensling
Leilas saftiga lingonlimpa

Leilas saftiga lingonlimpa

4 dl varmt vatten 2 dl lingonsylt 1 dl olivolja 1/2 dl ljus sirap 1 kapsyl ättika 1 msk salt 1 msk hel kummin 1 msk hla fänkålsfrön 2 dl russin 1 dl linfrön 1 pkt torrjäst 2 dl grahamsmjöl 2 dl rågsikt 10-11 dl vetemjöl special Gör såhär. Blanda ca 50 grader varmt vatten, lingonsylt, olivolja, sirap, ättika, salt, krydder som stötts i mortel, russin och linfrön i en bunke. 2 dl russin
Rågbullar med russin

Rågbullar med russin

Igår bakades det för fullt här hemma, bland annat de här rågbullarna med russin i. Tillsätt russin och mjöl lite i taget och rör till en smidig deg
Havrefrallor med russin

Havrefrallor med russin

Havre och russinfrallor blev det. Tillsätt 10 g salt och 1 dl russin. 1 dl russin. Här kommer bilder och recept på det brödet jag nämnde i ett inlägg för ett par dagar sedan
baka julens vörtbröd

baka julens vörtbröd

Russinen skippar jag, mest för barnens skull faktiskt då de bara petar bort dem annars. Blanda i nästan mjölet och eventuellt russinen och arbeta degen långsamt i maskin tills den släpper bunkens kanter
Saffransbullar och lussekatter

Saffransbullar och lussekatter

Lägg russinen i en kopp med hett vatten under tiden katterna jäser så blir de saftiga och bränns inte i ugnen
Filmjölkslimpa

Filmjölkslimpa

Busenkelt, med Leilas recept på turbosnabba filmjölkslimpan. 4 1/2 dl filmjölk 1 dl mörk sirap 1 dl vetekross 1 dl rågkross 1 dl havregryn 2 1/2 dl grovt rågmjöl 3 dl vetemjöl 1 dl linfrön 1 dl solrosfrön 1 1/2 tsk salt 1/2 tsk bakpulver 1/2 tsk bikarbonat 2 tsk brödkryddor 1 dl hasselnötter 1 dl torkade fikon 1 dl russin Sätt ugnen på 200 grader. 1 dl russin
Mörkt Russinbröd

Mörkt Russinbröd

Det är mycket likt Leilas "Turbolimpa" som länge varit en av mina favoriter i brödväg. 160 g russin (ca 2,5 dl). 160 g russin (ca 2,5 dl)
Lussebullar!

Lussebullar!

Jag hade inga russin hemma upptäckte jag, så det blev tranbär i dem istället, en spansk liten bulle helt enkelt
5-minuters bröd!!

5-minuters bröd!!

Men ett bröd som passar mig perfekt att baka det är Leilas filmjölkslimpa. Jag gillar inte att ha frukt, nötter o russin i bröd så jag bakar utan de, men låter det stå kvar i receptet så kan ni baka efter ert tycke o smak
Smaskig filmjölkslimpa

Smaskig filmjölkslimpa

Jag har dreglat över det här receptet ända sedan jag först såg det i Leilas A Piece of Cake (min bakbibel) så igår, när jag insåg att jag faktiskt hade alla ingredienser hemma för en gångs skull, gjorde jag slag i saken
Lussekatter med pärlsocker

Lussekatter med pärlsocker

Vi är inte så förtjusta i russin så vi klär våra lussekatter med lite pärlsocker istället, ni gör naturligtvis så som ni själva vill
Vörtbröd

Vörtbröd

Receptet på vörtbrödet är Leilas (Leila bakar) degen innehåller både porter, julöl, russin och kryddor
Mini-brownies

Mini-brownies

Mitt grundrecept på brownies kommer från Leilas bok "One more slice". Däremot slipper man en del konstiga engelska kakor med russin och konjak i