Rabarberkompott. Koka rabarber och strösockret med den urskrapade vaniljstången (det behövs inget vatten eftersom rabarbern innehåller så mycket vatten)
Då jag hittade Leilasrabarbersaft och gjorde om lite på receptet så här kommer min variant. Med fallfrukt i trädgården och rabarber som kommit på nytt efter regnet så måste man ju hitta på något kul att göra med dem
Är man mer inne på rabarber- och jordgubb såhär på vårkanten så kan man klicka här. Jag ville ha en riktigt bra våffelsmet så jag använde receptet på "Klassiska våfflor" ur Leilas bok "One more slice"
Leilas scones är ju bara sååå goda med råsocker, mumms. I eftermiddags fick jag ett ryck, ville hitta på något kul, scones skulle de bli till kvällen och då kom jag på att en hemmagjord marmelad skulle vara smaskens och rabarber de har vi i massor så så fick det bli
Och de går bra och tillsätta jordgubbar,rabarber,äpple och de som faller dig i smaken. Många gånger har jag gjort sockerkaka,chokladkaka,tigerkaka,sandkaka mm