I går kväll, lite väl sent kom jag på att jag skulle testa Leilas kolapaj med pecannötter. Sedan hade jag inga pecannötter så det blev rostade hasselnötter istället och det blev inte sämre
Fyll pajskalet med kolasmet,strö över hela pecannötter och låt stelna i kyl. 1 vaniljstång5 dl vispgrädde3 dl strösockerEn halv dl farinsocker2 msk honung1 och en halv dl ljus sirap1 msk kakao50 g mjukt smör2 nävar pecannötterSätt ugnen på 175 C
50 g pecannötter. Värm mjölken i en kastrull, tills att den är fingervarm (37ºC). Smula ner jästen i en stor bunke och lös den med mjölken socker, salt, tärnat smör och ägg
1½ dl pecannötter. När jag lagar mat så kan jag ofta inspireras av andras recept eller så kör jag bara på känsla och provar mig fram och oftast så blir slutresultatet bra
På min pizza hade jag, förutom crème frâiche och färskost (blanda ca fifty-fifty och salta lite), salladslök, tunt skivad squash och jordärtskocka, färska halverade coctailtomater, mozzarella och pecannötter
Jag gjorde saffransdegen från Leilas recept som jag tycker brukar bli bra. Sticky buns med saffran 1/2 sats vetedeg med saffran50 g rumstempererat smör1 dl råsocker1 msk kanel1 tsk kardemumma0,5 dl riven mandelmassa1 dl pecannötter1 dl russinråsockeruppvispat ägg0,5 dl hackade pecannötterBlanda ihop smör, socker, kryddor och mandelmassa. 1 dl pecannötter. 0,5 dl hackade pecannötter
Pecannötter. Mixa kex , cookies och kakao. Blanda i det smälta smöret. Tryck ut i en form med löstagbara kanter (24 cm i diam) och förgrädda bottnen i mitten av ugnen, i 175 grader, i cirka 7 minuter