Vispa philadelphiaost och kesella krämigt i en skål. Nu är det bara sötsuget som ska botas, och det som skulle bota det är Leilas blueberry cheesecake, mums
Häll i kesella och färskost och vispa krämigt med en elvisp. 12,5 dl kesella 10%. 1New York cheesecake150 g osaltat smör 300 g digestivekex 1 dl strösocker 1 dl maizena (majsstärkelse) 2 tsk vaniljsocker 600 g färskost 2,5 dl kesella 10% 3 ägg 1 dl vispgrädde 200 g vit choklad (gärna med citron/limesmak) 1 dl frysta blåbärNew York cheesecake med blåbär
Vispa Philadelphiaost, kesella, strösocker och fröna ur en urskrapad vaniljstång krämigt i en skål. 5 dl kesella400 g Philadelphiaost1 dl strösocker1 st färsk vaniljstång3 st ägg200 g mörk choklad, 70 %Till serveringKakao (att pudra över)Grädde och färska bärSätt ugnen på 175 grader. 5 dl kesella
Om man inte kan få tag på Kesella så går det också bra med quark även då den nästan är fettfri. Vispa philadelphiaost och kesella krämigt, blanda i socker, majsstärkelse och vaniljsocker
3 ekologiska ägg2 dl Kesella 10 %1 dl crémè fraiche1 dl strösocker100 g riven mandelmassa1 liter bär av valfri sort (frysta eller färska)25 g mandelspånBlanda samman smör, vetemjöl och florsocker
Det här är Leilas recept och den blev verkligen god. Man kan ha den till lite av varje, till exempel i paj, som marmelad eller med kesella i en efterrätt
Servera den varm med vaniljsås eller glass eller kesella eller annat som du gillar. Jag gjorde mandelmjölk igår och fick därmed en del överbliven mixad mandel så för att ta till vara på det bestämde jag mig för att göra en smulpaj och inspirerad av lördagens fika på Koloni fick det bli en gluten och laktosfri variant