Utgick från Leilasformfranska, men ändrade lite efter min smak så här kommer min variant. Tänkte först att jag skulle baka några baguetter till, men glömde sätta fördeg så då fick det (efter mannens önskemål) bli formfranska istället
Ugn 200C. Mät upp 540 g vetemjöl special, och sedan durummjöl ovanpå i ett kärl. Smula jästen i kärlet till köksmaskinen (eller vad du skall baka i) och mät upp övriga ingredienser och blanda om
Leilasformfranska med bl. Formfranska2 bröd50 g färsk jäst5 dl ljummet vatten (37 grader)2 tsk honung2 tsk brödsirap1 dl olivolja1,5 msk flingsalt2 dl durumvetemjöl10 dl vetemjöl specialSesamfrön eller blå vallmofrön till brödformarnaSmula jästen i en bunke och tillsätt vatten, honung, brödsirap, olivolja och flingsalt
Formfranska Bakat formfranska, mest för min sons skull. Han ska nu fortsätta sitt matäventyr & på agendan står det att lära sig äta bröd & då kommer ljus formfranska väl till pass
Hämtat ur Leilas "a piece of cake" (Har jag nämnt den boken förr eller. I vårt hem äts det en hel del mackor i veckan, så jag tänkte faktiskt försöka vara lite flitig och sluta sponsra Pågen och Södervidingebagarn och i stället baka mer eget bröd
Thekakor med fiberhavregryn och fullkornsmjöl, Leilasformfranska och kesobröd från Åse. Bankgatans bageri har haft öppet idag, världens bästa lördagsyssla om ni frågar mig
Lägg i alla ingredienser i bakmaskin. Börja med vätska och smaktillsatser. Därefter mjöl och till sist torrjästen om bakmaskinen är satt på "timer" över natten
Det här är mitt första försök och jag kan ju inte påstå att resultatet liknar Leilas. Jag är helt värdelös på att baka och allra sämst är jag på matbröd
Smula jästen i en bunke och tillsätt vatten, honung, brödsirap, olivolja och flingsalt. Tillsätt durumvetemjölet och sist vetemjöl special tills degen går ihop och blir mjuk och elastisk