Jag tog inte koriander och tog chiliflakes istället för färsk chili. 1/2 färsk chili1 kruka koriander hackad1 kruka persilja hackad2 msk vinäger1 citron, riv skalet från denBlanda alla kryddor och lägg i kycklingen och låt stå några timmar eller gärna ett dygn. 1/2 färsk chili
Servera sweet chilisås till riset. Finhacka 1 vitlöksklyfta samt 1 röd chili. När färsen är smulig tillsätter du den finhackade vitlöken samt smaksätter färsen med 2 msk fisksås, 2 msk japansk soya och saften från 1 lime samt den finhackade chilin. 1 röd chili
Vildsvinssadel 1 vildsvinssadel salt och peppar1 apelsin, rivet skal 1 msk riven färsk ingefära 2 tsk finhackad spansk pepparfrukt½ dl honung 2 dl balsamvinägerLåt apelsinskal, ingefära, chili, honung och balsamvinäger koka i en gryta utan lock, ca 20 min, till en glaze. Rotfruktsmos ca 6 portionsformar400 g mjölig potatis400 g palsternackor200 g sötpotatis100 g selleri 100 g morötter½ dl riven gul lök50 g smör 2 dl matlagningsgrädde40 g fint riven parmesanost2 dl finhackad bladpersilja1 tsk chilipulver3 äggsalt och vitpepparSkala och koka rotfrukterna tills de är färdiga. 1 tsk chilipulver
Till köttet serverades en fräsch sallad med bland annat grantäppel och valnötter i samt krämig potatisgratäng, focaccia och en ljuvlig rödvinssås smaksatt med både chili och mörk choklad
Blanda alla kryddorna till chermoulan i en bunke och tillsätt finhackad chili, fint riven vitlök, vinäger, olivolja, citronskal och finhackad koriander och persilja
Ett recept från Leila Lindholms matserie Leilas supermat. Det är färdiga kycklingspett som man hittar i delikatessdisken och finns i smakerna Sweet Texas BBQ, Teriyaki, Mango Jalapeño, Sweet Chili och Blandade örter