Där fanns det mycket kul, bl a Leilas General Store som är helt omöjlig att lämna tomhänt. ”Björnbär/Gianduja – En browniebotten med björnbärspannacotta, hasselnötsgianduja, hasselnötskrisp, björnbärskompott och vaniljmousse
Receptet baseras på Leilas amerikanska äppelpaj men har fått lite omstuvning a´la Anna för att passa bättre in med vad som fanns att tillgå för stunden
I år fick vi mycket björnbär på busken och jag hade lite svårt att hitta nåt kul att göra med dem. Hon är en hejare på det där med björnbär och kokar en god marmelad
Tryffeln går under namnet Leilas underbara chokladminttryffel. Istället för pepparmyntsolja kan man smaksätta med till exempel chili och kanel, rivet citronskal, björnbär, mörk rom, whiskey, ingefära (färskriven/pulver), pepparkakskryddor eller krossad kardemumma
Leilas underbara chokladpudding. 1tsk svarta kardemummakärnor3dl vispgrädde2msk flytande honung1st apelsin, rivet skal1 nypaflingsalt200g mörk kvalitetschoklad 70%2st ekologiska äggulor1msk smör1ask färska björnbär eller hallon Stöt kardemummakärnorna fint i en mortel. Lägg 1-2 färska björnbär/hallon i botten av varje glas eller kopp och fyll med chokladcrémen. 1ask färska björnbär eller hallon Stöt kardemummakärnorna fint i en mortel
Goda muffins med björnbär i. Man kan ju förstås byta ut björnbären mot t. Björnbärsmuffins. björnbär. Tillsätt till sist björnbären och vänd dem försiktigt ner i smeten
Rör ihop de djupfrysta björnbären och blåbären. 500 g frysta björnbär (två paket)500 g frysta blåbär (två paket)2 st citroner, rivet skal av 2 dl strösocker3 dl potatismjölPensling. 1 st vaniljstång6 st ekologiska äggulor1 dl strösocker6 dl vispgräddeTipsLeilas tips. 500 g frysta björnbär