Jag fick inspiration av Sveriges bästa dessert inspiratör Leila Lindholm när hon var med på nyhetsmorgon för några veckor sedan då hon gjorde denna glass
Jag har testat Leilasglass på frysta ärtor och banan. Recept Leila Lindholm. Tycker det är häftigt att det fungerar att göra god ”glass” på lite otippade kombinationer
Så god att den avnjöts utan någon sås eller glass till. Leila använde en avlång form till sin. Passa på att ta vara på de sista äpplena ute i din trädgård
Jag hade nämligen gjort Leilas nyttiga o goda glass. Serverade den som sås till vaniljglass och jag tyckte smaken var rätt OK Rolf, barn och barnbarn föredrog pecanpaj med vaniljglass
Ursprungsreceptet kommer från Leila Lindholm, en tjej som kan sina grejer. När jag ändå höll på att baka så kändes det ju smidigare att de kom hem och fikade hos oss än att jag skulle halta upp med en pajform och en massa glass
Leila Lindholms bok 'A piece of cake'. Gott att servera till vaniljpaj eller glass. Oj vad fort tiden går, det är snart midsommar och semestertider för många runt om i landet
Detta är en allt-i-ett-rätt med smaker från norra Africa som jag hittade hos Leila Lindholm som jag bara kände att jag var tvungen att testa, och det gjorde jag rätt i kan jag säga
Glassen ska vara lite lös i mitten när den är klar. Om glassen glöms bort under natten så blir den stenhård och kan sedan tina långsamt i kyl innan servering
Receptet kommer ifrån Leilas kokbok "One more slice". Semifreddo är italienska och betyder "halvfryst" vilket stämmer in väldigt bra på den här glassen