Leif mannerströms recept

0 Spara
Leif Mannerström och jag

Leif Mannerström och jag

Imorgon ska jag laga mat med Leif Mannerström, kyckling närmare bestämt. (Bild lånad av stureplan. se).  . Imorgon ska jag laga mat med Leif Mannerström, kyckling närmare bestämt
2 Spara
Mannerströms räksoppa

Mannerströms räksoppa

Mannerströms räksoppa, 6 portioner. Jag utgick från Mannerströms recept men ändrade det lite, bland annat för att jag använde 1 kg räkor istället för de 6 hekto som var i hans recept. Mannerströms räksoppa, 6 portioner
15 Spara
Kalops

Kalops

Kalops har en unik ställning i den svenska husmanskosten. Så vad passar bättre än att göra just Leif Mannerströms kalops
15 Spara
Med rätt skiva är saken biff

Med rätt skiva är saken biff

I sommar har vi grillat hela köttbitar ganska ofta. Härliga entrecôter och möra ryggbiffar. Men några gånger har köttet blivit torrt och tråkigt trots att jag minutiöst använt termometer och kollat temperatur och glöd och eld och allt
4 Spara
Nostalgi och trend på samma fat

Nostalgi och trend på samma fat

För det är precis vad dillkött är – nostalgi och trend på en och samma tallrik. Det ser jag som ett bra betyg, och som en föraning att jag ska lyckas mätta 25 hungriga storbönder om en vecka och ta dem med på en nostalgisk resa, men samtidigt vara trendig
3 Spara
Biff Rydberg

Biff Rydberg

Senapskräm. Vispa grädden lätt och tillsätt övriga ingredienser till senapskrämen. Vispa ett par tag till och smaka av med salt och peppar
3 Spara
Kalops

Kalops

Kalops är väl grytornas gryta. Jag tycker att kalopsen blir lite blek och inte alls som på bilden i Mannerströms bok, så jag stöttar med lite soja på slutet för att få den där härliga mustiga mörka färgen
2 Spara
Crème Caramel

Crème Caramel

Använd en rund 2-litersform eller 8 portions- suffléformar. DAG 1. Glasering. Koka socker, citronsaft (10g) och vatten till en guldgul karamell som börjar ryka lite
2 Spara
Havskräftscarpaccio

Havskräftscarpaccio

Recept ur boken ”Mästarnas Menyer” av Leif Mannerström & Jan Hedh. 1. Skala och riv vitlöken. 2. Stek vitlöken i olivolja med pankoströbrödet tills det är gyllenbrunt
2 Spara
Klenäter

Klenäter

Fritera några klenäter i taget tills de är gyllene, ca 1 minut på var sida. Smält smöret. Rör ihop ägg, äggula och sirap med konjak och citronskal
Sökförslag och sidor