Häll tillbaka den silade buljongen i en kastrull. Tillsätt fiskbuljongen och vinet, låt allt sjuda 10-12 minuter. 6 dl fiskbuljong (av tärning). 600 g färska räkor med skal 1 gul lök, finhackad 2 msk olivolja ca 50 g färsk fänkål, skuren i små tärningar 1 tsk tomatpuré 6 dl fiskbuljong (av tärning) 1 dl torrt vitt vin 3 dl vispgrädde ev lite cognac salt och nymalen peppar 1 knippe dill, finskuren, till garnering
Efter att ha sett reklamen med LeifMannerström och hans eviga tjat om kycklingrullader ett antal gånger kände jag tillslut att det faktiskt var dags att pröva dem
Tillsätt grädde och crème fraiche i buljongen och vispa ihop. (receptet är LeifMannerströms)1 pkt (12 skivor) tunnskivad kycklingbröstfilé1 gul lök, skivad ½ pkt bacon, strimlat2 msk fransk senap1 dl hackad bladpersilja5 dl kycklingbuljong1 dl grädde½ dl crème fraicheSalt och pepparFräs bacon och den skivade löken i en stekpanna tills det hela fått lite färg och löken har mjuknat. 5 dl kycklingbuljong
Den här soppan är efter ett recept av LeifMannerström och är väldigt god, vi använde oss av frysta hela räkor som vi tinade men om man vill kan man använda färska (bara inte saltlakeräkor)
LeifMannerströms recept på räksoppa - en tidlös klassiker. Sila av buljongen ner i en ny gryta. Tillsätt även 1 tsk tomatpuré och låt räkskal och grönsaker fräsa ytterligare någon minut innan du tillsätter 6 dl vatten och 1 fiskbuljongtärning. Tillsätt 3 dl vispgrädde till räkbuljongen och låt småkoka ca 10 minuter. 1 fiskbuljongtärning
Fast så fasligt länge sedan är det inte, det har inte ens gått tre veckor sedan vi mumsade i oss gösen med den där sötsura dillsåsen, signerad LeifMannerström/Håkan Mårtensson