Laxtartar soja recept

Laxtartar, perfekt som snittar.

Laxtartar, perfekt som snittar.

½ tsk japansk soja. Vi tänkte fortsätta på den inslagna nyårsbanan idag och det gör vi med två olika varianter på laxtartar, båda serverade på en bit tunnbröd
Koreansk laxtartar med pommes och het dipp

Koreansk laxtartar med pommes och het dipp

Laxtartar500 g rå lax (Salma eller Fröya) 3 msk japansk soja 1 klyfta vitlök, riven 1 msk sesamolja 2 tsk strösocker 3 salladslökar, finstrimlad 0,5 kålrabbi, finhackad svartpeppar, nymalen
Asiatisk Laxtartar med Avokado

Asiatisk Laxtartar med Avokado

½ msk japansk soja. Så här gör du 15 min Skär lax i fin fina bitar Skär avokadon i små tärningar Blanda soja, limesaft och vänd försiktigt detta ihop med laxebitarna. (Detta kan med fördel vila i kylen i 30 minuter , men går bra att köra på direkt) Bygg din laxtartar med lite avokado i botten och sen laxblandningen på toppen
Laxtartar på en sjögrässallad

Laxtartar på en sjögrässallad

1/2-1 msk soja. Japansk soja ca 1 msk. 1/2-1 msk soja. Härliga smaker med inspiration från Asien. 250 gr Lax, rå eller gravad
Laxtartar med majs och avokado

Laxtartar med majs och avokado

1 msk soja. 1 msk soja. När jag gjorde min laxsashimi häromdagen använde jag inte upp hela biten lax jag hade köpt
Laxtartar

Laxtartar

blanda soja, socker, sesamolja och limesaft i en skål. LAXTARTAR – 4 förrättsportioner. 2 msk (glutenfri) soja. Squashpannkakor med soja-och-chilidressing (8). FISK OCH SKALDJUR avokado, barn i köket, chili, förrätt, guldkant, gurka, koriander, kryddkrasse, lax, lime, recept, salladslök, salmalax, sesamfrön, sesamolja, soja 200 gram salmalax. 2 msk (glutenfri) soja
Grönare nyårsmeny

Grönare nyårsmeny

Päron- och laxtartar med västerbottenostkräm. Blanda vitlök med soja, citronsaft och olja. 2 msk tamari (soja). 2 msk tamari (soja)
Smørrebrød - Rød Aalborg, Per Henriksen, Rökt anka och röd sallad | Recept ICA.se

Smørrebrød - Rød Aalborg, Per Henriksen, Rökt anka och röd sallad | Recept ICA.se

1 Röd Aalborg 1 skiva surdegsbröd smör till brödet 2 skivor rökt lax 40 g kaviar 50 g laxtartar 1 dillkvist 1 äggskal av plast 1/2 cl iskall Rød Aalborg Laxtartar 150 g rå lax 2 msk crème fraiche 2 msk stark dijonsenap 2 msk citronsaft 1 hackad färsk dragonkvist salt och peppar Per Henriksen 1/2 skiva rågbröd smör till brödet 1 1/2 hårdkokt ägg 4 tomatskivor 4 gurkskivor 1 msk hackad lök 1 msk kryddmajonnäs 1 äggula 1 äggskal av plast 1 citronklyfta Kryddmajonnäs 2 äggulor 1 tsk salt 1 msk matättika 1 tsk HP-sås 1 tsk worcestershiresås 1 tsk dijonsenap 1 tsk soja 1 tsk citronsaft salt och peppar 2 msk crème fraiche Rökt anka och röd sallad 1/2 rökt ankbröst 1/2 skiva rågbröd smör till brödet 1 msk röd sallad 1 msk krasse Röd sallad 250 g vitkål 250 g purjolök 250 g inlagda rödbetor 250 g kryddmajonnäs Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Vi firar 10 årsjubileum

Vi firar 10 årsjubileum

Laxtartar. Aubergin i sojamariand. Laxtartaren kom in i en liten elegant trälåda och serverades med friterat rispapper
Laxtartar med Kungslaxrom, smetana och rödlök

Laxtartar med Kungslaxrom, smetana och rödlök

Och här är recept nr 2 från nyår vilket är en enkel men ack så god laxtartar. 3st Lime, saften av2msk GräslökVitpeppar från kvarn(Vill du ha en liten asiatisk ton på det hela så kan du ha i lite färsk koriander, sambal oelek, fisksås och lite soja)

Asiatisk laxtartar

Blanda soja och limesaft. 1/2 msk japansk soja. 1/2 msk japansk soja. Tid. ca 10 minuter, 4 förrättsportioner
Laxtartar

Laxtartar

Blanda senapen, citronjuicen, sojan och den finhackade bladpersiljan till en dressing. Denna gången hade jag tänkt att presentera ett recept på laxtartar med avocado

Laxtartar

Blanda soja,socker,wasabi,sesamolja och lime vä i en skål. Servera laxtartaren som tilltugg eller på en buffé

Crostini med japansk laxtartar

Blanda neringefära, soja och smaka av med wasabi. Fördela laxtartaren på crostinis och toppa medsalladslök, lime och svartpeppar

Smakresa med japanska influenser -Häng med!

Först ut var laxtartar med friterat rispapper upplagd i fin trälåda. Friterad aubergin som marinerats i dashi, mirin och soja med strängar av sesampasta