½ tsk japansk soja. Vi tänkte fortsätta på den inslagna nyårsbanan idag och det gör vi med två olika varianter på laxtartar, båda serverade på en bit tunnbröd
½ msk japansk soja. Så här gör du 15 min Skär lax i fin fina bitar Skär avokadon i små tärningar Blanda soja, limesaft och vänd försiktigt detta ihop med laxebitarna. (Detta kan med fördel vila i kylen i 30 minuter , men går bra att köra på direkt) Bygg din laxtartar med lite avokado i botten och sen laxblandningen på toppen
Och här är recept nr 2 från nyår vilket är en enkel men ack så god laxtartar. 3st Lime, saften av2msk GräslökVitpeppar från kvarn(Vill du ha en liten asiatisk ton på det hela så kan du ha i lite färsk koriander, sambal oelek, fisksås och lite soja)
Blanda senapen, citronjuicen, sojan och den finhackade bladpersiljan till en dressing. Denna gången hade jag tänkt att presentera ett recept på laxtartar med avocado
Först ut var laxtartar med friterat rispapper upplagd i fin trälåda. Friterad aubergin som marinerats i dashi, mirin och soja med strängar av sesampasta