Lägg på laxtartaren och toppa med ärtskotten. Rotsellerikrämrotsellerimjölkcreme fraicheSkala och skär rotsellerin i mindre bitar och koka sedan i mjölken tills de känns mjuka
Laxtartar till förrätt. Vi fick ett ryck i torsdags när R slog upp tidningen o det stod att Julias sambo Johan Adolfsson fått ett kontrakt med FBK såklart vi var tvungna att åka dit o heja på honom
Laxtartare. 2 dl mjölk. 1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Pajskal. Blanda snabbt mjöl och matfett i en matmixer. Tillsätt kallt vatten och blanda till en deg
MenyCreme NinonLaxtartar med vaniljsmakBlinier med tillbehörChévresnittarSnittar med hamburgerkött på en bädd av pepparrotscrémeAvocadomousse med räkorGratinerad hummerFlundra med ärtvisp och skummig champagnesåsOstbrickaÄpplegranitéAnanas i geléJordgubbsparfaitHallontryffelDryckChampagne Thiénot Brut, halvflaska, 149 kr på Viking LineChampagne Drappier Carte d`Or, halvflaska, 130 kr på Viking LineChampagne Pol Roger Brut Réserve, halvflaska, 199 kr på SystembolagetCrème NinonHäll 500 g gröna ärtor i en kastrull innehållande 8 dl vatten, 2 hönsbuljongtärningar och 0,5 dl torr sherry. Laxtartar med vaniljsmakFinhacka 400 g laxfilé och 150 g kallrökt lax. Blinier2 dl vetemjöl,2 dl bovetemjöl,1/2 tsk salt,1 pkt torrjäst,1 msk strösocker,3 dl ljummen mjölk,1 dl vispad vispgrädde,1 äggula,1 äggvita hårt vipsadVispa samman alla ingredienser, utom äggvitan. 3 dl ljummen mjölk
Stöt potatisen och tillsätt smält smör och mjölk tills det blir en fin puré. Ingredienser till 4 laxtartar4 skivor gott vitt brödsmör100 g kallrökt lax1 avokado1/2 dl philadelphiaostrivet lime eller citronskal1 tsk pressad lime ellercitronsafthackad dillMixa philadelphia och avokado till en puré. Tryffelpuré800 g mandelpotatis50 g smällt smör1-2 dl mjölk1-2 krm fin tryffeloljasaltsockerKoka potatisen i saltat vatten tills den nästan kokat sönder