Laxtartar. Garnera medlöjrom, dill och små bitar av tunnbröd. Gnid in laxen med kryddblandningen och strö sedan över dillen och den finstrimlade fänkålen
Laxtartar på kavring medlöjrom. Garnera medlöjrom, creme fraiche och krasse. Middagen inleddes med lite champagne, det är ju alltid trevligt och eftersom mannen i det andra huset så att säga skulle hämta barnen då dessa var ute och roade sig så fick vi andra börja lite innan han kom
Det går också bra att servera laxtartaren på små skivor smörstekt toastbröd. Lägg upp tartaren på små skedar och toppa med ett litet ägg av löjrom och lite färsk körvel
Laxtartare. Skär laxen i små tärningar och blanda medlöjrom, gräslök, salt och peppar. Fäst kanterna med lite aluminiumfolie så att degen inte sjunker ihop
Och - här äter man gärna laxtartar. Jag har fått i uppdrag att genomföra en matchning av fem fina viner med plockmaträtter från ett urval av givna råvaror