Laxtartar med citron recept

Laxtartar på gravad lax

Laxtartar på gravad lax

Garnera medcitron och dill eller gräslök. Smaka av med salt och peppar. Vispa ihop äggula, senap och citronsaft
Laxtartar, perfekt som snittar.

Laxtartar, perfekt som snittar.

Vi tänkte fortsätta på den inslagna nyårsbanan idag och det gör vi med två olika varianter på laxtartar, båda serverade på en bit tunnbröd
Laxtartar på toast, tilltugg eller buffe

Laxtartar på toast, tilltugg eller buffe

Garnera med gräslök och små bitar citron. Toppa med en sked laxtartar på varje. Finhacka rödlök, gräslök och dill samt blanda med lax, senap, vitpeppar och salt i en skål
Laxtartar

Laxtartar

Finhacka laxsorterna, blanda och mal i ordentligt med peppar. klyfta citron. Forma fyra ”puckar” med hjälp av ett runt kakmått eller gör en snygg hög på fyra assietter
Laxtartar och Blogg planer

Laxtartar och Blogg planer

Men detta kommer ta ett tag att bygga upp så sålänge bloggar jag kvar här, och här kommer ett recept på en Laxtartar smaksatt med Citrus och Stjärnanis, serverad med rostat vitlöksbröd och Grön ärtpure
Laxtartar

Laxtartar

Garnera med sallad, citron och dill. Lägg laxtartaren ovanpå och toppa den med stenbitsrom. Rör samman kesella med minifraiche
Laxtartar

Laxtartar

Smaka av med salt och peppar och pressad citronsaft. Blanda laxen med rödlök, gräslök, dijonsenap, gurka och kapris
Laxtartar

Laxtartar

Smaka av med salt, peppar och citronsaft. Blanda samman lax, äpple, rödlök, kapris, riven ingefära, rivet citronskal
Laxtartar med rom

Laxtartar med rom

½ citron, finrivet skal. Ingredienser 150 g färsk laxfilé av sushikvalitet, t ex salma- eller fröjalax

Halstrad laxtartar

Rör samman laxen med senap, creme fraiche, äggulor, gräslök och kapris. Bjud gärna lite extra creme fraiche och citron till

Laxtartar

Vispa crème fraichen fast med elvisp. Blanda lax, äpple, citronskal, citronsaft, ingefära, senap, dill, pepparrot, olja, salt och peppar
Laxtartar på baguette

Laxtartar på baguette

Smaka av med några droppar citron, salt och svartpeppar. Vänd varsamt ihop lök, kapris, dijonsenap, rapsolja och dill med laxtärningarna