Hacka laxen fint och blanda med selleri, lök och chili. Vi tänkte fortsätta på den inslagna nyårsbanan idag och det gör vi med två olika varianter på laxtartar, båda serverade på en bit tunnbröd
Finhacka chili rödlök och persilja och blanda med laxen. Men detta kommer ta ett tag att bygga upp så sålänge bloggar jag kvar här, och här kommer ett recept på en Laxtartar smaksatt med Citrus och Stjärnanis, serverad med rostat vitlöksbröd och Grön ärtpure
½ st chili - efter smak. Så här gör du 15 min Skär lax i fin fina bitar Skär avokadon i små tärningar Blanda soja, limesaft och vänd försiktigt detta ihop med laxebitarna. (Detta kan med fördel vila i kylen i 30 minuter , men går bra att köra på direkt) Bygg din laxtartarmed lite avokado i botten och sen laxblandningen på toppen. (Jag använder runda formar som man tex trycker ut pepparkakor med) Strö över flingsalt och sesamfrön och serveras gärna med en skiva rostat bröd eller något gott knäckebröd Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 22 200 g laxfilè
Härliga smaker med inspiration från Asien. Garnera med rostad sesamfrö. Blanda ihop dressingen, ta den mindre mängden till att börja med, smaka av och tillsätt ev lite mera av de goda smaksättarna
Laxtartar/Cevichemed mango, chili och parmesanchips. Planeringen inleddes, menyförslag lades fram, jag var smakråd för inköp av porslin och serveringsartiklar, alla ingredienser handlades hem till mitt förfogande och tillslut kom dagen med stort D
Asiatisk laxtartar. Strö ev över fryst persilja och servera med en hemgjord majonäs smaksatt med det du är dugen på just idag, tex chili,lime, senap eller vitlök