pressad lime. Vi tänkte fortsätta på den inslagna nyårsbanan idag och det gör vi med två olika varianter på laxtartar, båda serverade på en bit tunnbröd
saft från en lime. blanda soja, socker, sesamolja och limesaft i en skål. saft från en lime. LAXTARTAR – 4 förrättsportioner. FISK OCH SKALDJUR avokado, barn i köket, chili, förrätt, guldkant, gurka, koriander, kryddkrasse, lax, lime, recept, salladslök, salmalax, sesamfrön, sesamolja, soja 200 gram salmalax
En kvart innan servering så slå på en rejäl skvätt lime. Laxtartar med fänkålrå lax, fryst 24 h eller salmalax (som jag använde)fänkållimesoyapepparärtskottstenbitsrom eller forellromHyvla fänkålen tunnt på en mandolin och skär det grovt
Och här är recept nr 2 från nyår vilket är en enkel men ack så god laxtartar. 3st Lime, saften av2msk GräslökVitpeppar från kvarn(Vill du ha en liten asiatisk ton på det hela så kan du ha i lite färsk koriander, sambal oelek, fisksås och lite soja)