Laxtartar fransk senap recept

Laxtartar

Laxtartar

Blanda med salt, socker, peppar och senap. 1 tsk fransksenap. Låt laxen halvtina och hacka den fint. Rör i dill och gräslök, och forma puckar, gärna med hjälp av en ring
Laxtartar med schalottenlök och kapris

Laxtartar med schalottenlök och kapris

Blanda laxen med balsamvinäger, fransksenap, hackad kapris, rör om och smaka av med vitpeppar. Lägg laxtartaren på baguetteskivorna och toppa med fänkålen och några dillvippor
Laxtartar

Laxtartar

Blanda laxkött med salt, strösocker, vitpeppar och senap. 1 tsk fransksenap. 1 tsk skånsk senap. Tina laxköttet och hacka det fint

Halstrad laxtartar

Rör samman laxen med senap, creme fraiche, äggulor, gräslök och kapris. 4 msk fransksenap. Tärna de skinn- och benfria laxbitarna i små bitar
Laxtartar med senapssås

Laxtartar med senapssås

Servera såsen till laxtartaren. Vispa samman honung, senap och vinäger till senapssåsen. 1 tsk fransksenap. 1 msk senap
Laxtartar med schalottenlök och kapris

Laxtartar med schalottenlök och kapris

Blanda laxen med balsamvinäger, fransksenap, hackad kapris, rör om och smaka av med vitpeppar. Lägg laxtartaren på baguetteskivorna och toppa med fänkålen och några dillvippor

Laxtartare med löjrom och körvel

Finhacka laxen och blanda med schalottenlök, gräslök, senap och lite citronsaft. Det går också bra att servera laxtartaren på små skivor smörstekt toastbröd

Laxtartar med schalottenlök och kapris

Blanda laxen med balsamvinäger, fransksenap, hackad kapris, rör om och smaka av med vitpeppar. Lägg laxtartaren på baguetteskivorna och toppa med fänkålen och några dillvippor
Lättlagad luciamiddag

Lättlagad luciamiddag

Laxtartar med fänkål på smörstekt vört. Finhacka laxen och blanda med senap och creme fraiche. Rör ner tomatpuré, senap och crème fraiche, koka upp och låt sjuda någon minut

Produkttips – Dijonsenap

På nästan alla sorters kött eller som smaksättare i exempelvis laxtartar eller andra laxrätter. Då har turen kommit till ytterligare ett tips på vad som bör finnas hemma i ett välfyllt kök, nämligen Dijonsenap, eller som den heter utanför Dijon, fransksenap

Provencalsk laxtartar med löjrom

Vispa ihop äggula och senap. Vispa ihop vinäger, senap, lite salt och gräslök. 4 portioner, 2 1/2 timme 3 sardellfiléer 5 cornichons 2 msk kapris 1 knippa dill 1/2 kruka körvel 1 knippa bladpersilja 1 dl god olivolja 1 citron cirka 500 g fin skinn- och benfri laxfilé, gärna Salmalax (svårt att hitta, tyvärr) 1 äggula 2 tsk fransksenap salt nymalen svart- eller vitpeppar Till garnering. 2 tsk äppelcidervinäger 2 tsk dijonsenap salt 2 msk finskuren gräslök 4 msk olivolja stekfett Skölj och torka salladen. 2 tsk fransksenap. 2 tsk dijonsenap

Laxtartar med senapssås

Servera såsen till laxtartaren.  Vispa samman honung, senap och vinäger till senapssåsen. 1 tsk fransksenap. 1 msk senap

Halstrad laxtartar

 Rör samman laxen med senap, creme fraiche, äggulor, gräslök och kapris. 4 msk fransksenap. 1.  Tärna de skinn- och benfria laxbitarna i små bitar

Laxtartar

Blanda med salt, socker, peppar och senap. 1 tsk fransksenap. 1.  Låt laxen halvtina och hacka den fint. 2.  Rör i dill och gräslök, och forma puckar, gärna med hjälp av en ring

Enkel vårbuffé

Apelsin- och basilikagravad laxtartar. Plocka bladen av basilikan, hacka dem och blanda med olja, crème fraiche och senap