Smält smör och mixa med kavring. Tanken var att jag skulle göra den laxtårtan jag gjorde till midsommar men när jag upptäckte att jag köpt kallrökt lax i stället för varmrökt (hjärnsläpp) fick jag improvisera lite
en laxtårta på resterna från den rökta laxen och äggkokotter. Laxtårta, lagom för att göra tre personer proppmätta och ändå blir det lite över 100 g mörkt bröd, typ kavring. 25 g smör 2 gelatinblad 3 dl gräddfil tror det blev drygt 150 g varmrökt lax 2 schalottenlökar 50 g löjrom (eller nån annan sorts rom, helst inte färgad) en del av rubben som blev kvar från laxrökningen (salt, dillfrön, vitpeppar och socker). 150 g varmrökt lax
Mitt bidrag var ju en Laxtårta som blev fantastiskt god och en favorit hos hela familjen. Bred ut smeten på kavringsbotten och låt stå kallt i gärna minst ett dygn
Mixa smör och kavring och bred ut i en form som botten. Kör rödlök och den varmrökta laxen i en mixer. Ca 10 stycken Använd höga cirkelformar 300 gr kavring 200 gr smör 250 gr blandat med kallrökt lax, gravad lax och varmrökt lax 3 dl creme fraiche 150 gr Kesella 1/2 rödlök 1-2 msk färskpressad citronsaft 5-6 gelatinblad 1 dl vatten dill cayennepeppar 1. 300 gr kavring