Laxtårta kavring rödlök recept

Laxtårta 2.0

Laxtårta 2.0

Smält smör och mixa med kavring. Gravad lax, sill (för de få som äter det), ägghalvor (såklart), tomatpaj, potatisgratäng (istället för jansson), prinskorv och en laxtårta som jag hade gjort
Räk- och laxtårta

Räk- och laxtårta

8 200 g kavring 25 g smör eller margarin 3 gelatinblad 400 g skalade räkor 2 dl crème fraiche 1/2 finhackad rödlök 2 msk hackad dill 2 msk pressad citron 1 msk hummerfond 1 krm vitpeppar 6 skivor rökt lax Lägg till i inköpslistan
Midsommartips

Midsommartips

Recept på Laxtårta hittar du här. Däremot brukar vi göra någon form av lax eller räktårta på kavringsbotten
Gumröra på mitt sätt

Gumröra på mitt sätt

Om du rör ned några blötlagda, smälta gelatinblad i röran, kan du också lägga den på mixat, grovt bröd och göra en laxtårta
Midsommartips

Midsommartips

Recept på Laxtårta hittar du här. Däremot brukar vi göra någon form av lax eller räktårta på kavringsbotten

Laxtårta

en finhackad rödlök. en finhackad rödlök. 250 g kavring. Häll smeten över kavringsbotten och ställ kallt i minst 5 timmar. 250 g kavring

laxtårta

Kör kavring och smält smör i mixer. Smält gelantinet och rör ned det i blandningen och häll smeten på kavringen

Laxtårta

Skär kavringen i mindre bitar och lägg i en mixer eller matberedare tillsammans med det smälta matfettet

Laxtårta

Mixa smör och kavring och bred ut i en form som botten. Kör rödlök och den varmrökta laxen i en mixer. Ca 10 stycken Använd höga cirkelformar 300 gr kavring 200 gr smör 250 gr blandat med kallrökt lax, gravad lax och varmrökt lax 3 dl creme fraiche 150 gr Kesella 1/2 rödlök 1-2 msk färskpressad citronsaft 5-6 gelatinblad 1 dl vatten dill cayennepeppar 1. 300 gr kavring. 1/2 rödlök